Det ble en thriller uten sidestykke da Tromsø Storm tok imot Gimle hjemme i Tromsøhallen søndag formiddag. Til pause var det fire poeng som skilte lagene (35–39) og da siste periode gjensto var det kun ett poeng som skilte lagene (56-57).

Gimle åpnet best og ledet på det mest med fem poeng (60-65), men et par fantastiske minutter med basketball fra hjemmelaget med 12 strake poeng så kampen snu fra 66–67 til 78–67 i det som endte med en komfortabel 85-79-seier.

LES OGSÅ:

– Det var en slitekamp mot et bra lag. I siste periode begynte det å løsne skikkelig for min del. Jeg følte meg veldig bra i dag og jeg trengte en kamp som denne, sier Charlie Lee til iTromsø.

Best under press

Den kortvokste pointguarden som leder laget utpå gulvet endte til slutt på 22 poeng.

– Han var litt passiv i åpningshelga, men i dag så du det lyste i øynene hans. Han var fantastisk for oss utpå der, spesielt i siste periode, sier Kenneth Webb.

Galin Mihaylov (35) er inne i sin siste sesong i Storm-drakten. Han satt den viktige treeren som snudde fra 66–67 til 69–67 og var med å øke til 76–67. Tre uhyre viktige trepoengere satt han i siste periode da Storm var under press.

LES OGSÅ:

– Han er en av de beste skytterne jeg noensinne har spilt med. Jeg har kun spilt med ham i to måneder og han er utrolig viktig for oss, sier Charlie Lee.

Kenneth Webb er enig.

– Veteranene som Galin (Mihaylov) og Hani (Issalhi) var begge utpå der for oss i dag. Ethvert godt lag har den type spillere, sier Webb.

Ny tøff test

Webb er klar på at Gimle var det desidert beste laget de har møtt i år.

– Mange kommer til å slite mot Gimle. De er et bra basketballag og jeg tror for de 900 publikummerne som var her i dag, at det var en utrolig underholdende kamp, sier Webb.

– Vi spilte veldig bra forsvar og det vant kampen for oss i siste periode, sier Charlie Lee.

Neste uke kommer Asker Aliens på besøk, et lag som er tippet helt i toppen i år og har vunnet begge sine kamper så langt.

– Vi blir stadig bedre og jeg tror mange likte det de så av det nye laget som er i ferd med å sette seg, sier Webb.