— For to år siden ble Manchester United overrumplet av Barcelonas nye system. I kveld lar de seg ikke lure på samme måte, sier Ole Gunnar Solskjær.

Likevel forstår han hvorfor nøytrale har Barcelona som favoritt. Denne utgaven av den katalanske storklubben er blitt hyllet som historiens ypperste fotballag.

Og Solskjær er enig i vurderingen.

Ja, over de siste tre årene har de vist at de er tidenes beste. 5-0-seieren mot Real Madrid er det beste jeg har sett av et lag noen gang , sier han.

Solskjær snakker med Adresseavisen i korridoren på Tonstad skole, hvor Tiller låner garderober til sine kamper. For noen minutter siden har Molde slått Tiller 7-1 i cupen, med en rotering på spilletid som læremester Alex Ferguson nok nikker anerkjennende til.

«Spill kampen, ikke begivenheten»

Rammene blir annerledes på Wembley. To toppede lag i den største klubbkampen i fotball på et av verdens flotteste stadionanlegg.

Hvordan jobber Ferguson med laget inn mot en sånn kamp?

— Han gjør ikke store poenget ut av det, slik jeg kjenner ham. Han behandler det som en vanlig kamp, kanskje det blir en ekstra video. Han vil man skal spille kampen, ikke begivenheten.

Etter finaletapet for to år siden sa Ferguson at han visste til neste gang hvordan Barcelona skulle slås. Gjør han det nå?

— Ja, i den finalen kom de (Barcelona) med et system de omtrent aldri hadde brukt før. De spilte med to spisser bredt og Messi dypt i midten i en fri rolle, slik at det ikke ble noen å plukke opp for midtstopperne. Nå er vi godt forberedt på det, sier Solskjær til Adresseavisen.

Men likevel er han altså fortsatt optimist på Uniteds vegne. Det er han fordi han kjenner spillerne i klubben bedre enn noen annen nordmann.

United er «vi»

Molde-sjefen gjør null og niks for å legge skjul på at Manchester United fortsatt er hans klubb. Fortsatt sier han «vi» om United.

- Holder du United som favoritter?

For meg er United alltid favoritt , sier Solskjær lurt og smiler.

— Jeg vet hvor gode de spillerne er til å håndtere store kamper, legger han til.

Selv håndterte han 126 scoringssituasjoner til det fulle for Manchester United. Ett av de 126 målene sørget for 2-1 mot Bayern München i 1999, mesterligatrofé og «The Treble».

Dagens mesterligafinale må han følge på TV. Solskjær skulle gjerne vært på Wembley, men har valgt å prioritere kampforberedelsene foran Moldes møte med Haugesund.