Manchester United's Wayne Rooney celebrates scoring against Blackburn Rovers during their English Premier League soccer match in Blackburn, northern England May 14, 2011. REUTERS/Nigel Roddis (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) NO ONLINE/INTERNET USAGE WITHOUT A LICENCE FROM THE FOOTBALL DATA CO LTD. FOR LICENCE ENQUIRIES PLEASE TELEPHONE ++44 (0) 207 864 9000 Foto: Scanpix

Det er ganske sannsynlig at enten Messi eller Rooney spiller en avgjørende rolle når Barcelona og Manchester United i morgen kveld barker sammen i mesterligafinalen på Wembley.

Messi har scoret hele 55 mål i obligatoriske kamper de siste ni månedene, mens Rooney er på vei mot god, gammel toppform etter en trøblete start på sesongen. De er finalelagenes offensive drivkrefter — og dem det bør sees mest opp for i Londons storstue i morgen kveld.

Aftenposten har vurdert de to stjerneangriperne på Barcelona og Manchester United ut fra åtte forskjellige kriterier. Den duellen vant Messi, av de fleste rangert som verdens beste fotballspiller, soleklart. Så spørs det om Rooney får et lite plaster på såret ved å vinne hele Mesterligaen og revansjere finaletapet for nettopp Barcelona for to år siden.

SKUDDFOT:

Messi - 8: Ikke veldig kraftfull, men treffer alltid bra, og avslutningene er som regel presise. Flink til å plassere.

Rooney - 9: Har en tung skuddfot, skyter godt og hardt med strak vrist fra distanse. Har i senere tid blitt beskyldt for å «plassere» i stedet for å gå for råskap og kraft.

FART MED BALL:

Messi - 9: Ikke utpreget rask, og har nesten samme fart med ball som uten. Den har en tendens til å sitte limt til beina. Vanvittig balanse.

Rooney - 8: Kan virke litt tung, men er flink til å bruke fysikken for å få med seg ballen. Den har en tendens til å sprette akkurat dit han vil.

BLIKK:

Messi - 10: Flink til å åpne opp ethvert forsvar. Slipper ballen når han må, tviholder ikke på den.

Rooney - 8: Er blitt en mye bedre tilrettelegger de siste årene. Er katalysatoren i United-angrepet. Men uten det samme utsøkte blikket som Messi.

DRIBLINGER:

Messi - 10: Finter seg fri, finner åpninger, har en ekstrem balanse. En klassisk dribler, og ord har en tendens til å bli overflødige når han skal beskrives. Messis dribleraid må ses og nytes!

Rooney - 6: Ingen utpreget dribler og ikke fullkommen teknisk. Likevel flink til å bruke fysikken for å komme seg forbi motspillere.

FYSIKK:

Messi - 8: Liten av vekst, men veldig flink til å bruke den fysikken han har. Sterk i duellspillet.

Rooney - 9: En betongkloss som er vanskelig å bryne seg på. Mangler litt smidighet. Viser råskap innenfor 16-meteren. Stor arbeidskapasitet.

LUFTSTYRKE:

Messi - 5: Scoret på hodet mot Manchester United i forrige mesterligafinale, men dette er likevel ikke en del av Messis register. Han er ikke mannen du slår høye baller mot.

Rooney - 8: Ikke utpreget høy (178 cm), men flink i timingen på opphopp og plasseringen. Scorer ikke like mange mål med hodet i år som sist sesong.

DISIPLIN:

Messi - 10: Han får juling nesten hele tiden, men Messi reiser seg, spiller videre, og klager sjelden. Tenker neste trekk i stedet for å bråke med dommeren.

Rooney - 7: Har bedret seg kraftig på denne delen av spillet. Er ikke like hissig som før og havner sjeldnere i trøbbel. Men helt tam blir likevel Rooney aldri!

MÅLTEFT:

Messi - 10: Han er sjelden ren spiss, men er oftest ving eller mellomromsspiss. Har scoret 55 mål i obligatoriske kamper siden Argentina røk ut av VM i fjor!

Rooney - 8: Rooney har utviklet spillet sitt og er i større grad tilrettelegger enn tidligere. 11 mål i Premier League i år er ikke like imponerende som fjorårets 26. POENGSUM TOTALT:

Lionel Messi - 70

Wayne Rooney - 63

Fakta

Lionel Messi

Født: 24. juni 1987. Klubb: Barcelona.

Høyde/vekt: 169 cm/67 kg.

Nasjonalitet: Argentina.

Wayne Rooney

Født: 24. oktober 1985. Klubb: Manchester United.

Høyde/vekt: 177 cm/78 kg.

Nasjonalitet: England.