VINDBJART – ODD 2-4 (1-2)

VENNESLA (fvn.no): — Det er litt bittert. Men jeg er stolt over fotballen vi spilte og måten vi spilte i store deler av kampen, sier Vindbjarts Thomas Zernichow til Fædrelandsvennen etter 2-4-tapet på hjemmebane.

For det er helt riktig det Vindbjarts midtbanespiller sier. Tidvis fikk Vindbjart til sitt spill og skapte flere store sjanser foran målet til Sondre Rossbach.

Utlignet to ganger

Vindbjart gikk ut i hundre, men det var Odd som tok ledelsen allerede etter fem minutter ved Bentley.

Da våknet venndølene skikkelig. Først skjøt Preben Skeie i tverrliggeren fra 20 meter. Det var bare et skremmeskudd for hva Odd-spillerne hadde i vente.

Steinar Skeie måtte se sine menn ryke ut av cupen mot Odd. Foto: Herman Folvik

Bare minutter etter var Christian Follerås millimetere unna å utligne, men headingen fra sju meter strøk stolpen bak Rossbach.Så var det Rasmus Repstads tur til å treffe metallet. Daniel Aase spilte Repstad alene gjennom med Odds keeper, men stolpen sto i veien for Vindbjarts utligning.

Men midtveis i omgangen fikk Vindbjart en velfortjent utligning og Repstad fikk sin revansje. Aase spilte gjennom til Thomas Zernichow som fikk tuppet ballen gjennom til Repstad som hamret til fra 16-meterstreken. Ballen føk inn i nærmeste hjørne bak Rossbach og plutselig eksploderte det i Vennesla.

Da giret Odd opp et hakk igjen og tok tilbake ledelsen etter 35 minutters spill. Håvard Storbæk bredsidet inn 2-1 til gjestene etter et flott angrep.

Det var stillingen til pause, men det kunne like greit vært Vindbjart som ledet midtveis. Odd-trener Dag-Eilev Fagermo innrømmer at Vindbjart kunne ledet med to mål midtveis.

Slo tilbake igjen

Snaue kvarteret ut i 2. omgang var lagene like langt igjen, og det var fullt fortjent at Vindbjart utlignet på ny. Daniel Aase og Thomas Zernichow var igjen arkitekten. Sistnevnte slo ballen de berømte 45 gradene ut i feltet. Inne foran mål sto Alexander Jones og ekspederte ballen i lengste hjørne.

Men jubelen hadde så vidt lagt seg på Moseidmoen før ballen lå i det andre nettet igjen. Espen Ruud fikk tuppet headet ballen mot mål, men det var ikke mye fart i headingen. Ballen snek seg under Vindbjart-keeper Benjamin Boujar, som slo i bakken og på den måten viste at det nok var en avslutning han burde tatt.

Da måtte Vindbjart fram igjen, og det skapte rom for gjestene fra Skien. Med kvarteret igjen punkterte Oliver Berg kampen. Christian Follerås mistet ballen på vei fremover og Bentley kontret andre veien. Alene med Boujar sendte han ballen over til Berg som satte lærkula kontant i nettet.

Dermed er Odd videre til 4. runde, mens cupeventyret til Vindbjart er over. Men venndølene kan holde hodet hevet høyt. I 60 minutter var de helt på høyde, og vel så gode, som Odd.