Arendal — Viking 3-5

ARENDAL: Etter at 2.-divisjonslaget Arendal slo ut Sandnes Ulf i forrige runde, hadde Knut Tørums mannskap et håp om å ta Vikings skalp også.

Viking-trener Kjell Jonevret lot flere spillere fra 3-4-tapet mot Vålerenga hvile fra start. Bakerst fikk Arild Østbø stå, mens både Magne Hoseth og Steinthor Thorsteinsson fikk plass på midtbanen. På topp dannet Jon Dadi Bödvarsson angrepsduoen sammen med Osita Chikere.

SCORET: Jon Dadi Bödvarsson bidro til at Viking er videre i cupen. Foto: Elisabeth Grosvold

Det ble avansement til slutt, men ingen enkel kamp for Viking.— Etter ledermålet så det ut til at spillerne trodde dette skulle gå av seg selv. Vi ga Arendal energi ved å slippe inn 1-1-målet, sier Kjell Jonevret til Aftenbladet.

— Jeg var irritert og følte meg tvunget til å sette inn Veton Berisha i pausen. Men vi er videre i cupen. Det er det viktigste, legger Jonevret til.

Viking trillet ball

Arendal lot bevisst Viking ta initiativet og trillet ball mye på tvers innledningsvis. Et par lange baller opp mot spissene resulterte ikke i noe som helst.

Oppgjøret var sju minutter gammelt da Viking-keeper Arild Østbø fullstendig feilberegnet en ball. Karol Mets klarte å rydde opp i siste liten etter at ballen hadde dabbet over Østbø.

Viking var veldig omstendelige og ville tydelig ha Arendal fram i banen. Men de gangene Viking forsøkte seg, var det verken fart eller presisjon i det de foretok seg.

Men så vartet de mørkeblå plutselig opp med et flott angrep. Jon Dadi Bödvarsson gjorde et meget godt forarbeid før han la inn foran mål. Der kom Osita Chikere og puttet ballen i mål fra kloss hold. Det var Chikeres åttende cupmål på tre kamper i år.

To kjappe mål av Arendal

Det gikk ikke mer enn seks minutter før Arendal slo tilbake. Andre Danielsen slo en forferdelig pasning som ble plukket opp av hjemmelaget på midtbanen.

Ballen ble slått ut til Kennie Chopart skrått utenfor Vikings 16-meter. Han kvittet seg med Kristoffer Haugen og banket ballen i det lengste hjørnet med venstrebeinet. 1-1 etter 27 minutter.

Målet ga laget som ligger på 7. plass bak Vidar i 2. divisjon blod på tann. Etter 33 minutter vartet de opp med et flott angrep på Haugens side. Kennie Chopart fyrte av et skudd som Arild Østbø ikke maktet å holde

Returen satte alderen Ibrahimaj enkelt inn til 2-1. Hvilken kalddusj for Viking. Stillingen holdt seg til pause til glede for nesten alle de 1113 tilskuerne på nedslitte Bjønnes stadion.

Inn med Berisha

Kjell Jonevret benyttet pausen til å bytte Chikere med Veton Berisha. Formspilleren satte umiddelbart fart på Viking.

Åtte minutter av omgangen var spilt da Bödvarsson igjen sto for forarbeidet. Denne gangen var det landsmann Steinthor Thorsteinsson som fikk stå rimelig alene og sette innlegget i mål. 2-2. Magne Hoseth gikk av banen like etter, inn kom Indridi Sigurdsson.

Viking fortsatte dominansen i banespillet og spilte seg fram til flere halvsjanser. Etter 70 minutter utnyttet Veton Berisha en feil av Kai Risholt i Arendals forsvar. Alene med keeper gjorde han ingen feil. 3-2 til Viking.

Arendal ga seg ikke

Det gikk ikke mer enn par minutter før Arendal igjen slo tilbake. En corner ble slått inn foran mål. Etter litt klabb og babb fikk Sven Fredrik Stray satt ballen i mål på bakerste stolpe.

Om ikke keeper Østbø direkte kan lastes for noen av målene, kan han umulig være fornøyd med egne prestasjoner i forkant av to av dem.

Fem minutter før slutt bestemte Zymer Bytyqi og Veton Berisha seg for at nok fikk være nok. Bytyqi fosset oppover i banen og kombinerte med Berisha. Innlegget ble perfekt lagt inn til Bödvarsson — som satte inn 4-3 til Viking.

Arendal var frampå med en heading på overtid, men Viking og Steinthor Thorsteinsson økte i stedet til 5-3 like etter.

Dermed er Viking klar for 4. runde. Da trekkes oppgjørene som fram til nå har vært satt opp.