RANHEIM (adressa.no): Med kun èn seier på elleve seriekamper kunne et avbrekk med cupen gi sårt tiltrengt selvtillit for Ranheim. Og da Ranheim hadde fire store muligheter det første kvarteret, så det ut som de hadde gnisten til å sikre seg billett til 4.runde i cupen for andre året på rad, og cupbonus både i form av selvtillit og bonus fra Norges fotballforbund.

Men mål preger kamper og da Åsane tok en ufortjent ledelse, endret kampen karakter og et hardt presset Ranheim endte med en ny nedtur nøyaktig én uke etter at hovedtrener Trond Nordsteien fikk sparken.

Sjansebonanza

Ranheim viste tidlig stor angrepsvilje og Kristoffer Løkbergs vådeskudd som gikk himmelhøyt over i åpningsminuttet var et tegn på det som skulle komme. Ni minutter senere fikk Jo Sondre Aas kampens første store målsjanse da han fikk skutt fra tolv meter, men undersiden av tverrliggeren reddet en paralysert Martin Olsen i Åsane-buret.

Som selv reddet en sikker scoring like etter at først Asgeir Snekvik fikk skutt fra skrått hold, før Mads Reginiussen fikk returen på fem meter. Altaværingen traff først den sprellende keeperen, før han på returen traff en forsvarer på streken. Dermed endte den utrolige trippelsjansen kun i et hjørnespark.

Da kampen passerte kvarteret kom neste involvering fra Åsane-keeperen. Riktignok som tilskuer til Thomas Rønnings knallharde halvolley, som suste forbi keeper, men traff stolpen.

Dermed to treff i aluminiumet og en trippelsjanse på det første kvarteret for Ranheim.

Åsane trengte én sjanse

Og da gikk det som det ofte gjør. En Åsane-sjanse – ett mål. Håkon Lorentzen dukket opp helt alene på bakerste stolpe etter en dødball og fikk en relativ enkel jobb med å bredside inn en ufortjent borteledelse.

Det så ut til å sette et lite støkk i Ranheim, som senket tempoet i kvarteret som fulgte. Men mot slutten av omgangen satt kombinasjonene til å skape et par halvsjanser, men da Jo Sondre Aas ikke klarte å få mer ut av en heading fra fem meter på dødball, lå laget under til pause.

Nært for begge lag

Jo Sondre Aas fortsatte i samme spor etter pause med å jobbe seg frem til store sjanser – for så å misse. Så også etter 52 minutter da han gjorde alt selv på venstresiden, før han curlet ballen like utenfor borteste kryss.

Og da holdt hjemmelaget på å bli straffet igjen. For da Daniel Kvande var i overkant nonchalant, fikk Magnus Nyborg fri vei mot mål. Men Åsane-spissens forsøk på en frekk avslutning fra skrått hold ble stoppet av en utrusende Even Barli.

Kjempetabbe

Ranheim fortsatte med spillet like powerplay i ishockeyen, men slet med å skape det helt store foran Åsane-målet. Da var hjemmelaget farligere på egen halvdel. For tross flere halvsjanser foran motstanderens mål, serverte Daniel Kvande isteden Åsane en gigasjanse. Et løst tilbakespill ga Magnus Nyborg en ny mulighet alene med keeper – og Åsane-spissen gjorde ingen feil. Dermed flatterende 0-2, selv om Åsane forsvarte seg komfortabelt den siste halvtimen.

Dermed endte muligheten for å spille på seg sårt tiltrengt selvtillig og ekstra inntekt i en ny nedtur for Ranheim.