jacobsen 6 Foto: Mette Bugge

GARMISCH PARTENKIRCHEN (ap.no):

— Jeg fikk en hel haug med meldinger på telefonen. Har ikke rukket å takke alle. Det har vært et voldsomt engasjement hjemme, sier Jacobsen til ap.no.

Han har også merket støtten fra resten av hopplandslaget.

- Det var så fint at hele laget kom rundt meg på sletta. Det er ingen andre lag som har det på samme måten. Vi gleder oss over hverandres suksess , sier han.

Enorm lettelse

Allerede etter rennet søndag, dro hoppgjengen til Garmish Partenkirchen, der nyttårsrennet tirsdag er det store. Da Jacobsen ankom bakken på årets siste dag, ventet fansen. Jacobsen var i godt humør og tok seg tid til å skrive autografer.

— Overalt er det folk som vil gratulere. Trenere og utøvere fra mange nasjoner kommer til oss, sier landslagstrener Alexander Stöckl.

Han opplevde en enorm lettelse etter det første rennet i hoppuka.

Større press

Da Stöckl kom til hoppukas andre by, satt han oppe til klokken 01.00 om natten for å tenke gjennom hva som hadde skjedd. Han merket at hele laget hadde en god følelse. Fremover tror han det blir viktig å holde fokus.

- Presset blir høyere på Anders Jacobsen nå, men jeg har gitt ham rådet å være fokusert. Det betyr mye for ham at han har vært med på dette før , mener 39-åringen.

WEB-TV: Se hva trener Alexander Stöckl sier om hoppuke-seieren:

Alexander Stöckl om nyttårshopprennet