Norway's Sigurd Pettersen (C) celebrates with his compatriots Roar Ljoekelsoey (L) and Tommy Ingebrigtsen (R) after he won the first jumping of the 52nd Four Hill Tournament in the south German town of Oberstdorf, December 29, 2003. Pettersen won the competition ahead Austria's Thomas Morgenstern and Martin Hoellwarth. REUTERS/Alexandra Winkler Foto: ALEXANDRA WINKLER

Søndag kveld stod Anders Jacobsen for en stor norsk bragd i den tysk-østerrikske hoppuken, da han vant åpningsrennet i tyske Oberstdorf. Det hadde ingen nordmann gjort, siden Sigurd Pettersen gikk til topps i 2003. Den gang satte Pettersen bakkerekord med 143,5 meter, fire meter lenger enn det lengste hoppet i søndagens konkurranse.

Tapte stein, saks, papir

En skulle derfor tro at det var en noe nervøs 32-åring som så på dagens skirenn fra sofakroken i Elverum.

— For å være ærlig så fikk jeg ikke sett hopprennet. Jeg tapte kampen om tv-skjermen i stua, så her gikk det i håndballfinale, innrømmer Pettersen, som mistet retten over fjernkontrollen etter et slag med «klumsing» (stein, saks, papir).

Den tidligere hoppuke-vinneren var rask med å se vinnerhoppet i opptak, og lot seg imponere av Jacobsens prestasjon.

— Etter å ha sett hvordan han hoppet i kvalifiseringen kan jeg ikke si at jeg er overrasket, men det er fryktlig sterkt.

- Må gå for sammenlagtseieren

Jacobsen tok fjerdeplassen i Obersdorf da han vant hoppuken i 2007/08. - Betyr det at han nå er favoritt til å vinne hele hoppuken?

— Man må ta sjansen når man får den, men det er en lang vei dit. Det er selvfølgelig vanskelig å spekulere i en sammenlagtseier, men om han hopper som i dag, burde det være muligheter, sier Pettersen til adressa.no.