Oberstdorf. Hopprenn. 1. omgang. Anders Jacobsen leder.FOTO: METTE BUGGE Foto: METTE BUGGE

I Vikersund var det vill jubel da Jacobsen vant det første hoppukerennet. Holen måtte felle noen tårer. Det var så sterkt å følge 27-åringen.

Anders hopper jo for Vikersund, og når han kommer hit under skiflyvningsrennet den siste helgen i januar, vil han være på hjemmebane. Det betyr utrolig mye for oss at vår egen hopper lykkes på denne måten. En uvurderlig reklame , sier Holen.

Han minner om at Jacobsen nettopp vant der det året han kapret sammenlagttittelen i hoppuka. Nå har han pratet med Jacobsen og fått høre hva han ønsker seg.

Over 250 meter

Han har sagt at han ønsker å ta verdensrekorden, det vil si hoppe lenger enn 246, 5 meter. Det er Johan Remen Evensen som har den rekorden. Han har faktisk også sagt at målet er å hoppe over 250 meter. Vi har utvidet bakken, og venter bare på godkjennelse, så det skal være mulig .

Holen husker tilbake til fjorårets VM i Vikersund, men da jobbet Jacobsen for NRK. Nå ønskes han varmt tilbake som utøver. Det jobbes intenst i Vikersund for å få verdenscuprenn et til å skinne.

— Jeg tar ett renn av gangen, ler Jacobsen, som allerede etter pressekonferansen i Oberstdorf i går dro til Garmish Partenkirchen.

Det er en bakke han liker, og snart får han trolig også noen familiemedlemmer nedover. Utøveren som deltok i «Skal vi danse?» på TV2, som riktignok måtte gi seg på grunn av blindtarmoperasjon, byr opp til dans igjen. Denne gangen i bakken.

Jeg hadde godt av pausen. Den har gitt meg den inspirasjonen jeg trengte. Og når sant skal sies – jeg liker meg bedre på denne siden av kameraet , sier NRKs tidligere ekspert.