Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

SEEFELD (aftenposten.no): Starten på Hoppuka har vært helt glimrende for det norske laget, etter Anders Jacobsens to seire og pallplassering og gode resultater for de andre hopperne.

Dagen etter jubelrennet i Garmisch-Partenkirchen, og på vei til neste renn i Innsbruck, ble hopperne i dag kjølt ned — i hele 110 minusgrader!

- Nå har vi fått kuldesjokk. Det er ille å komme inn i 110 minusgrader. Vi greier ikke å venne oss til det, sier Anders Bardal til aftenposten.no.

Han og de andre utøverne gikk inn i et kulderom på Alpenhotel i Seefeld, på veien mellom Garmisch og Innsbruck.

De måtte kle av seg og hadde kun på seg underbukse og et munnbind foran ansiktet. De ble sluset inn i først minus femten grader, så til minus 60 og deretter til minus 110 grader. Der skulle de være i tre minutter, med beskjed om å holde seg i bevegelse og gå rundt.

Herdes

Da hopperne kom ut igjen var de iskalde, og skjelvende.

— Selv om jeg har vært med på dette en gang tidligere, så klarer man ikke å forberede seg på hva som skal skje, sier Anders Fannemel.

Hopperne ble sluset inn tre-fire av gangen i det eneste kulderommet i Østerrike. Det brukes vanligvis til behandling av reumatisme.

- Du er ikke redd for å bli syk da, Anders Bardal?

— Nei, det er vel helt motsatt, det skal være med å holde oss friske, sier trønderen, og har helt rett.

— Det skal herde dem og holde dem friske, sier trener Alexander Stöckl.

Mange internasjonale medier var til stede, og mest fokus var det selvsagt på sammenlagtleder Anders Jacobsen.

Han ligger meget godt an til å ta sin andre sammenalagtseier i Hoppuka, og har over 11 poengs ledelse ned til Gregor Schlierenzauer.