JORDAL (Aftenposten): Fredag er Oslo-jenta sentral når det norske J16-laget spiller sin første kamp i ishockeyturneringen i ungdoms-OL på Lillehammer.

— Jeg er vel ganske god teknisk, liker å drille med pucken, kan vel bli litt ego innimellom, og har et greit skudd. Men jeg er ikke så god til å snakke om meg selv, sier hockeyjenta der hun tar imot Aftenposten i sin egen lille garderobe på Jordal forrige uke.

EN AV GUTTA: Millie Rose Sirum trener og spiller me dog mot gutta. Her i aksjon på trening med Wang i Ungdomshallen på Jordal. Foto: Olav Olsen

15-åringen fra Oslo går på hockeylinjen på Wang Toppidrettsgymnas, ett år for "tidlig", og spiller til daglig med og mot gutter. Hun får ingen spesialbehandling. Det er ishockey fra morgen til kveld. Enten det er treninger med skolen, eller treninger og kamper med Vålerengas gutter 16-lag eller Jordals damelag som hun også spiller for.

Gleder seg stort

Men nå er det ungdoms-OL med Norge på Lillehammer som gjelder.

— Det blir helt sykt gøy. Det har jeg gledet meg til lenge, sier 15-åringen.

Troppen ble samlet mandag, fredag er første kamp.

For Millie Rose Sirum, med amerikansk mor, startet det lille hockeyeventyret for flere år siden.

— Jeg begynte vel å spille på liten bane da jeg var åtte-ni år. Jeg var litt på Jordal for å se broren min Erik spille. Da var det Jarle Hilton i Jordal Hockey som fikk meg til å begynne, forklarer hun.

- Så det var ikke din mor som tok med seg ishockeyinteressen fra USA?

— Nei! Hun ville at jeg skulle starte med sånne jenteting som kunstløp og ballett, hun. Det var ikke aktuelt for meg. Jeg spilte fotball til 2014, da måtte jeg slutte med det. Jeg ville prioritere ishockeyen.

— Mindre og mindre rart

På skolen er det ingen som tenker over at hun er jente og spiller ishockey. Der er det vanlig.

— Men det hender folk utenfor skolen blir veldig overrasket når jeg sier jeg spiller hockey. Heldigvis blir det mindre og mindre rart at også jenter driver med det. Men jeg kan nok aldri leve av å spille ishockey. Det er vel kanskje mulig å tjene litt på det hvis man blir veldig god, men jeg må tenke på skolegang og utdannelse, sier hockeyjenta.

Derfor ønsker hun seg til USA eller Canada for å kombinere skolegang med universitetshockey.

Det er ishockey stort sett hele uken. Trening med Wang på morgenen, så skole, hjem og spise middag, så trening med laget. I helgene er det kamp, ofte både lørdag og søndag. Tiden til venner blir knapp, men hun forsøker å prioritere så godt hun kan.

Deltar i ferdighetskonkurranse

Under OL skal hun også delta i en ferdighetskonkurranse. Hun er en av 16 som konkurrerer i blant annet presisjon, gå fort på skøyter, hardeste skudd og puckkontroll.

— Mange er der kun for å delta i den konkurransen, men for meg er laget det viktigste. Men jeg håper på medalje.

Vil du se hva ferdighetskonkurransen går ut på? Sjekk her.

— Millie er en kjempegod representant for norsk jentehockeys fremtid. Det er gøy å se at det kommer opp sånne talenter. Forhåpentligvis følger flere etter, sier en av trenerne på Wang, Geir Hoff, til Aftenposten.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport som denne uken handler om dopingspørsmål mot norsk dominans, svensk ski-tyveri i Kollen og Høgmos ferd mot giljotinen: