OILERS-SPARTA 3-0

Med seieren over Sparta, er Oilers langt på vei mestere. I tur og orden er Lørenskog og Sparta satt på plass de siste ukene. Det betyr at en kan begynne å klargjøre plass til nok en pokal i skapet i DNB Arena. Oilers leder nå serien med åtte poeng ned til Lørenskog som følger på plassen bak. I tillegg har Oilers en kamp mindre spilt enn sine nærmeste konkurrenter. Med bare syv serierunder igjen å spille skjønner de fleste at mye skal skje om Oilers ikke skal ende opp som mestere – igjen.

— Bra grunnlag

• Jeg skal like å se det laget som tar oss igjen nå. Vi har lagt et grunnlag som er veldig, veldig bra. Nå får vi et lite spilleopphold, og når vi møter Vålerenga om ti dager tror jeg vi stiller med fullt lag igjen. Da er nok Trettenes og Lorentzen tilbake. Nei, det ser bra ut nå. Mye skal skje om vi ikke vinner seriegull, oppsummerer en blid Oilers-trener Petter Thoresen.

• Jeg er skikkelig imponert av guttene. Alle gjør jobben sin. Jeg var litt bekymret siden vi manglet noen spillere, men hele laget fungerte. Vi klarte å sette press over hele banen og gjenvant pucken på gunstige steder. Vi orker å gå på skøyter og spiller skikkelig internasjonal hockey. Det går fort, timingen er bra og presset settes inn på riktige steder. Jeg føler faktisk at vi har tatt et steg eller to spillemessig, sier Thoresen.

• Det var sykt godt å vinne dette. Nå har vi fortjent en fest, sier Henrik Holm og smiler.

Oilers-målvakten stoppet samtlige av Spartas 34 skudd og ble fortjent kåret til sitt lags beste spiller.

• Vi slapp til litt mange skudd i første periode, men så låste vi kampen fullstendig og spilte skikkelig Oilers-hockey i de to siste periodene. Selv med ett par mann ute er vi tunge og vanskelige å møte. Vi viste styrke, sier Holm.

Solid

• Vi gjorde det vi trengte offensivt og var bra bakover. Solid. Enkelt og greit. Nå begynner det å se bra ut med tanke på seriegull, sier Johannes Johannesen – som spilte nok en god kamp i Oilers-forsvaret.

• Jeg tror det er nesten en måned siden jeg scoret sist. Det var deilig å få den starten. Nå må vi bare fortsette, så tror jeg gullet er vårt, sier Rudolfs Balcers.

Oilers leverte en solid kamp mot Sparta, men var faktisk heldige som ledet etter den første perioden. Det var nemlig gjestene som var klart best de første 20 minuttene. Etter å ha blitt stående og vente vel lenge på hyllesten av Snorre Hallem før kampstart, kom Sparta ut med mest energi. Hele 15 skudd fyrte de mot en god Henrik Holm i den første perioden, uten uttelling. Da gikk det bedre for Oilers.

Flere forfall

Rudolfs Balcers åpnet sesongen poengmessig strålende, men har slitt mer de siste månedene. Mot Sparta var han tilbake på nivå. Bare tre minutter var spilt da 18-åringen fintet bort en forsvarer bak Sparta-målet, dro seg ut foran og vippet pucken opp i krysset. Feiringen viste hvor godt scoringen smakte for den NHL-draftede tenåringen.

Resten av perioden tilhørte i all hovedsak Sparta. Med tunge forfall i Mathias Trettenes (skade), Peter Lorentzen (skade) og Philippe Cornet slet Oilers med å spille til seg initiativet i kampen. Best var hjemmelaget da de la pucken ned og fikk lengde på angrepene fra rundvantet bak Spartas målvakt.

God Henrik Holm

I midtperioden var Oilers mer til å kjenne igjen. Stavanger framsto mer tålmodige og gjorde bedre valg med pucken. Til slutt resulterte det i 2-0. Andy Sertich gjorde grovjobben langs venstresiden før han serverte Christian Dahl-Andersen foran. Veteranen gjorde ingen feil og skjøt inn tomålsledelse over spakhansken til Spartas målvakt. Da var det spilt 25 minutter i DNB Arena.

Da Tommy Kristiansen ble sendt i garderoben etter en slåsskamp drøyt midtveis i kampen, skiftet perioden litt karakter. Sparta brukte det påfølgende overtallet til å spille på seg selvtillit og var det farligste laget i avslutningen av midtperioden. Dion Knelsen kunne scoret både en og to ganger, men Henrik Holm viste klasse i Oilers-målet og sørget for å holde gjestene på avstand. Bare en gang fikk Sparta pucken forbi sisteskansen og over streken, men da hadde dommerne blåst spillet dødt like før. Heldigvis for Oilers.

Den tredje perioden forløp uten den store nerven. Oilers konsentrerte seg om å spille smart defensiv hockey, mens Sparta slet med å bryte gjennom et kompakt Stavanger-forsvar. Gaelan Patterson kunne tent håpet hos Sparta da han fikk muligheten drøyt midtveis i perioden, men skuddet satte han utenfor. Resten av avslutningene stoppet Henrik Holm. Stian Høygård fikk æren av å avslutte det hele da han satte 3-0 i åpen kasse 38 sekunder før slutt. Da kunne Oilers-fansen feire med å kaste konfetti på isen, vel vitende om at Oilers cruiser mot nok et seriegull.

Notert

• Før kampen ble Snorre Hallem hyllet på isen for sin innsats i Oilers-drakten. Hallem spilte ti sesonger for Oilers, de to siste som kaptein, og vant fem NM-gull i Stavanger.

• Tommy Kristiansen og Victor Panelin Borg kastet hanskene midtveis i kampen og ble begge sendt i garderoben for slagsmålet.

• Lørdagens kamp i DNB Arena var Ole Stian Hansens siste på øverste nivå. Hansen gir seg nå som dommer i denne omgang.

• Philippe Cornet sonet sin siste kamp for hodetakling mot Kongsvinger. Canadieren er tilbake til neste seriekamp.

• Eliteserien tar nå landslagspause i halvannen uke. Neste oppgave for Oilers er hjemmekampen mot Vålerenga 16. februar.