Lørdag oppsto det problemer ved seile-anlegget ved Marina da Gloria i Rio de Janeiro. Høyt tidevann og stormfullt hav gjorde sitt til at rampen som utøverne skal bruke til å få båtene ut på vannet, raste sammen.

Byggefirmaet som arbeidet med rampen, er kontaktet og det er forventet at den blir reparert i løpet av de neste tre-fire dagene. Første seilekonkurranse starter 8. august.

Ingen ble skadet

– Det vil være feil å gjøre noe stort ut av dette. I opptakten til lekene vil slike ting noen ganger skje, sier Mark Adams i IOC, ifølge nettstedet insidethegames.

Marina da Gloria, øst i Rio de Janeiro, blir seilernes startsted under OL. I bakgrunnen ser du den 396 meter høye fjelltoppen Sukkertoppen. Foto: AP Photo/Felipe Dana

Ingen ble skadet i hendelsen, men kritikken mot dårlig kvalitet på byggearbeidet i forbindelse med OL, øker i omfang.I april døde to personer da en nybygd sykkelbro, som ble bygget i forbindelse med sommerlekene, kollapset. I tillegg har utøverlandsbyen fått massiv kritikk av blant andre Australia, som valgte å flytte ut.

Stian Skjerahaug, Norges første utøver i Rio, fant riktignok ingen feil der han bor.

– Dette er bare én enkeltstående hendelse, og det sier ingenting om den generelle kvaliteten på OL-anleggene, sier Mark Adams i IOC om hendelsen ved seilearenaen.