«Welcome to Hell. Police and firefighters don’t get paid. Whoever who comes to Rio de Janeiro will not ble safe».

«Velkommen til helvete. Politi og brannmenn får ikke betalt. Hvem som enn kommer til Rio de Janeiro vil ikke være trygg».

Dette banneret møtte flypassasjerer som landet i Rio søndag. Og det var politimenn og brannfolk som selv sto bak det.

Årsaken til aksjonen er at utbetalingen til de offentlige ansatte er på etterskudd, og en politimann fortalte at han fortsatt ikke har fått betalt for fem måneders overtid.

Krise på krise

Da Rio ble tildelt OL, hadde Brasil en blomstrende økonomi. Nå er trenden snudd, og bystyret i Rio – som har ansvaret for å betale politi og brannvesen – venter på et tilskudd på syv milliarder kroner fra den brasilianske staten.

Også i Rio sentrum var det demonstrasjoner mot myndighetene søndag. Misnøyen med ledelsen både for landet og byen er stor.

I forrige måned ble president Dilma Rousseff suspendert for tre måneder.

Golftoppene trekker seg

Også sportslig får Rio tilbakeslag. Tidligere denne uken meldte verdenseneren i golf, Jason Day, at han står over OL på grunn av frykten for zikaviruset. Et par dager tidligere meldte Europas beste, Rory McIlroy, at også han trekker seg av samme grunn.

Fra før har disse sagt nei: Marc Leishman, Vijay Singh, Branden Grace, Graeme McDowell og Shane Lowry. I tillegg har Adam Scott, Louis Oosthuizen og Charl Schwartzel tidligere trukket seg av andre årsaker.

Det pussige er at ingen av damene, som kan risikere å få barn med fødselsskade, har trukket seg på grunn av zikaviruset.

Hør Aftenpodden Sport hvor EM slaktes, kvinnehets diskuteres og norske lags sjanser i Europa vurderes: