STAVANGER: Morten Kvamsdal og Christian Sørum tapte den tredje og avgjørende kampen mot Belgia med 0-2 fredag kveld. Det betyr at sandvolley i OL for aller første gang går uten norske lag. Idretten ble olympisk i Atlanta i 1996, og Norge har deltatt hver gang siden da. Rio 2016 blir altså unntaket.

Kvamsdal/Sørum kom dårlig i gang mot Koekelkoren/van Walle, som tidligere på dagen hadde slått Iver Horrem og Geir Eithun med 2-1. De lå under 5-10 i første sett, kom tilbake og var bare ett poeng bak Belgia på 12-13, men de rutinerte belgierne ble for sterke mot slutten og vant settet 21-15. Dermed var den norske duoen presset foran den andre settet. Her var de mer med i det første, men jaget likevel ett, to og tre poeng bak Belgia. Den luken klarte ikke de norske spillerne å tette. Dermed vant Belgia 21-17 i det avgjørende andresettet.

Kvamsdal/Sørum hadde tidligere på dagen slått det belgiske andrelaget Douwen og Adriaensen med 2-0, etter settsifrene 21-18 og 21-14 i styrtregnet i Stavanger.

Og da Iver Horrem og Geir Eithun vant første sett mot Belgia 1 med 21-19, så det lyst ut. Men Belgia kom sterkt tilbake og vant andre sett 21-13 og det tredje 15-10. Da sto det 1-1 i kamper, og Norge måtte vinne den tredje og avgjørende på kveldstid. Det gikk ikke, og dermed er sjansen til OL-spill ute for Norge.

Kvinnelagene røk ut allerede onsdag, da de tapte 0-2 i kamper for Ukraina.

Lørdag deles det ut én OL-billett til det seirende kvinnelaget, mens herrefinalen, der vinneren får OL-plass i Rio, går søndag.