Mange av utøverne har allerede ankommet Rio de Janeiro, men blant andre australierne har nektet å flytte inn i deltakerlandsbyen på grunn av disse problemene.

— Vi ser på isolerte tilfeller, men har ikke nok bevis til å slå fast at dette er organisert sabotasje, sa talsmann Mario Andrada torsdag.

Han forklarte at det ved siden av noen enkelttilfeller mest sannsynlig handler om organisasjonsmessig problemer.

Alle de 31 bygningene i boligkomplekset skal huse de 18.000 deltakerne og funksjonærene under lekene. OL-landsbyen skulle stå ferdig mot slutten av torsdagen, mens lekene har sin åpningsseremoni neste fredag. OL tjuvstarter med fotballen og bueskytingen et par dager tidligere.

Andrada opplyste at rundt 400 av de 3600 rommene hadde mangler. Sør-Amerikas første OL har hatt en rekke problemer, både med zikaviruset, vannforurensning, sikkerhetsproblemer og så langt dårlig billettsalg. Men manglene i OL-landsbyen er de første som deltakerne får merke direkte på kroppen.

LES OGSÅ:

Kaos

Det var i forrige uke at den australske troppen nektet å flytte inn. Arrangørene tok derimot affære for å ordne opp i kaoset.

Andrada beskrev forrige helg som fullstendig kaotisk når arrangørene måtte ut og anskaffe 650 rørleggere og elektrikere.

— Tenk dere hvordan det var i helgen. Bokstavelig talt så ringte vi alle byggefirmaene som var å oppdrive. Vi ringe hver eneste rørlegger i byen, sa Andrada.

Rio de Janeiro er kjent for å være en avslappet badeby med forretningsfolk i dressjakker og slips. Arbeidstiden er ofte veldig fleksibel.

Flipp-flopper

En av de amerikanske lederne påpekte at arbeiderne virket uforberedte og hadde sett at elektrikerne jobbet med vannet flytende på gulvene med «flipp-flopper» som eneste fottøy.

— De er slik vi lever her. Folk jobber med flipp-flopper på beina. De er teknikere og vet hvordan de skal jobbe, forklarte han.

Med litt over en uke igjen til lekene åpner vil 1129 utøvere og 2449 funksjonærer ankomme OL-landsbyen. Det største inntoget av utøvere vil ankomme i begynnelsen av neste uke. (©NTB)