Stavanger – Storhamar 4-2 (2-0, 1-1, 1-1), sammenlagt 4-3

Han er stjerne i egen by og har vokst til å bli en av Oilers sine viktige spillere. Men Mathias Trettenes innrømmer at han drømmer om utlandet.

— Jeg ble kontaktet av noen svenske klubber litt tidligere i sesongen. Men jeg ba dem vente til etter sluttspillet. Så får vi se hva som skjer. Jeg er i hvert fall åpen for å høre hva de har å si, sier Mathias Trettenes til Aftenbladet.

VIDEO: Slik feiret Oilers-garderoben

Spilte i Sverige

Stavanger-gutten har allerede et opphold i svenske Modo bak seg. Han gikk på videregående skole i Örnsköldsvik og spilte juniorhockey for den svenske talentfabrikken, men flyttet hjem til Stavanger igjen 2011. Siden har han vært fast inventar på laget som nå har vunnet fire strake NM-gull.

— Oilers er en sykt bra klubb å være i, men det er klart at jeg drømmer om utlandet. Det frister å prøve seg i Sverige igjen, men det handler om å være klar. Jeg reiser ikke bort dit hvis ikke alt ligger til rette for at jeg skal lykkes. Jeg er ikke interessert i å reise ut for å komme hjem igjen én gang til. Så får jeg ta en vurdering på alt dette i løpet av de neste ukene. Foreløpig har jeg ikke brukt en kalori på det, sier Trettenes.

Oilers-angriperen har tidvis dominert eliteserien denne sesongen, og fikk også sin landslagsdebut i fjor høst.

To år igjen

21-åringen har faktisk gjort sine saker så bra at han er høyaktuell for den norske troppen som drar til Tsjekkia for å spille VM i mai.

— Jeg skal i hvert fall være med på samlingen i Hviterussland i neste uke. Så får vi se om det holder til VM-plass, sier Mathias Trettenes.

Han har to år igjen av kontrakten sin med Oilers, men har også en klausul i avtalen som gjør at han kan gå til utlandet dersom det kommer et interessant tilbud.

Ifølge den svenske avisen Expressen skal Leksand være en av klubbene som er interessert i hente Trettenes. Klubben rykket ned fra Swedish Hockey League (SHL) til Allsvenskan denne sesongen og trenes av den tidligere Sparta-treneren Sjur Robert Nilsen.