OILERS-STORHAMAR 4-2

STAVANGER (DNB Arena): Han fikk bare 15 sekunder på isen for Oilers i sluttspillet, men det åttende NM-gullet smakte like godt som alle de andre for kaptein Snorre Hallem. En stygg kneskade har holdt Hamar-karen borte fra isen siden romjulen.

Lørdag mottok han fansens hyllest for aller siste gang da han entret banen i DNB Arena like etter at Tommy Kristiansen hadde ordnet 4-2-seier for Stavanger-laget.

— Det er utrolig herlig å avslutte på denne måten. Det har vært en tøff reise for oss i sluttspillet, og den siste kampen ble utrolig jevn og spennende. At vi klarer å dra i land et nytt NM-gull til slutt er veldig sterkt, sier en rørt Hallem til Aftenbladet.

Mottok fansens hyllest

Han har nettopp løftet kongepokalen for Oilers for femte gang og mottatt fansens hyllest. Nå er det over. En norsk hockeylegende gir seg på topp etter totalt åtte NM-gull, 876 kamper og 295 poeng totalt for Oilers og Storhamar. Det har kostet blod, svette og tårer. Lørdag var Hallem den eneste Oilers-spilleren som blødde etter NM-triumfen, og det til tross for at han bare fikk 15 sekunder på isen.

— Jeg fikk dyttet bøtta i nesa i jubelen, sier Hallem og ler.

— Det er helt klart en rar følelse at en lang karriere er over. Det er spesielt, men jeg er godt forberedt på det som kommer. Og det er veldig deilig å avslutte med å skrive historie, sier 36-åringen, før han fortsetter feiringen sammen med resten av laget i DNB Arena.

VIDEO: SE DNB ARENA TA AV I GULLRUS:

Roses av Petter Thoresen

Oilers-trener Petter Thoresen hyller Hallem og den betydningen han har hatt for Oilers siden 2005. Sammen har duoen blant annet vært delaktige i samtlige av Oilers sine fem NM-gull.

— Det er vemodig å se ham på isen for siste gang, men det er også helt riktig. Jeg tror ikke jeg hadde vært i Stavanger i det hele tatt hadde det ikke vært for Snorre Hallem. Jeg kjente én mann skikkelig godt da jeg kom hit og hadde én jeg kunne stole på. Snorre har fantastiske verdier, og var med på å stake ut kursen som har ført laget dit det er i dag. Jeg trengte hjelp de første seks månedene som Oilers-trener, og av Snorre fikk jeg ærlige og redelige tilbakemeldinger, sier Thoresen til Aftenbladet.

Han har akkurat sikret sitt 15 NM-gull totalt gjennom en lang karriere som spiller og trener. Men for Petter Thoresen smaker det like godt hver gang. Det er kanskje også derfor Oilers-sjefens suksesshistorie aldri tar slutt.

Smaker like godt

— Det er akkurat like deilig som alle de andre gangene. Hver sesong er et nytt kapittel der vi skal forsøke å gjenskape de samme store øyeblikkene med litt nye ingredienser. Vi må være like klare til å betale prisen det koster, og derfor smaker det alltid godt når man lykkes til slutt, sier 53-åringen, som bekrefter at han trener laget også neste sesong.

Også Oilers-veteran Christian Dahl-Andersen tar en siste sesong for Norges desidert beste lag de siste fem årene.

— Jeg har aldri vært med på en avgjørende kamp sju før, og det smaker fantastisk godt å vinne igjen til slutt. Det har vært spennende og tett, men jeg synes vi er verdige vinnere. Vi er det beste laget, og det er en syk prestasjon av oss å vinne fire NM-gull på rad. Nå er vi historiske, jubler Dahl-Andersen.