OILERS-STORHAMAR 4-2

STAVANGER (DNB Arena): Han har jobbet steinhardt for Oilers gjennom hele finaleserien, og da det gjaldt som mest kom også målene for Oilers-helten Tommy Kristiansen.

Storhamar var med helt til siste slutt i den sjuende og avgjørende NM-finalen, men Oilers holdt unna og sikret seg sitt fjerde, strake NM-gull. Det femte totalt siden 2010. Det skal Tommy Kristiansen ha mye av æren for. Lørdag scoret han både 3-0 og 4-2 for Oilers – det siste i åpent mål 15 sekunder før slutt, og ble den store helten i DNB Arena.

Mye følelser involvert

— Det er helt sinnsykt. Man blir aldri lei av å vinne gull, og da jeg satte den siste pucken i mål var det en utrolig følelse som gikk gjennom kroppen, sier Kristiansen til Aftenbladet like etter kampslutt i en feststemt hjemmearena.

Kamp sju i finaleserien mellom Oilers og Storhamar ble av det utrolig nervepirrende slaget, og ble ikke avgjort før Kristiansen satte inn 4-2 rett før slutt. Det smakte ekstra godt for sarpingen, som har slitt med å få hull på byllen i NM-finalen.

— Jeg føler at jeg har gjort veldig mye drittarbeid i sluttspillet, og i dag kom endelig målene. Det gjør det absolutt ekstra deilig. Det er mye følelser involvert i en kamp som denne, og det er fantastisk å nå målet sitt til slutt. Dette er det største vi kan være med på som hockeyspillere i Norge, sier matchvinneren.

Skal snakke med Higson

Kontrakten hans med de nybakte norgesmesterne går ut etter at laget nå har sikret sitt femte NM-gull, og Kristiansen vet ennå ikke hva framtiden bringer.

— Jeg skal ta en prat med sportsdirektør Pål Higson ganske snart, og så får vi se hva som skjer. Det frister absolutt å bli i Oilers. Jeg trives veldig godt her og elsker dette laget. Det eneste som kan lokke meg bort herfra er et tilbud fra utlandet, sier powerforwarden, som var så glad at han tok en egen jubeldans for hver scoring i DNB Arena lørdag kveld.

Viktig brikke for Oilers

Overfor Aftenbladet bekrefter Higson at klubbens førsteprioritet etter sluttspillet er å sikre seg Kristiansens signatur for neste sesong.

— Vi ønsker helt klart en kjapp avklaring når det gjelder Tommy. Han har et stående tilbud fra oss, og vi skal snakkes igjen ganske snart. Vi har hatt flere møter allerede, og det er ingen tvil om at han er en viktig spiller for oss. Ellers har vi ingen bråhast når det gjelder kontrakter, sier Higson like etter at Oilers-hymnen «Hjemmakamp» har blitt framført av de mange frammøtte i DNB Arena.

Ønsket av Thoresen

Også Oilers-trener Petter Thoresen ønsker å beholde landslagsspilleren.

— Tommy betyr mye for oss. Han er ikke bare en god spiller, men også en veldig fin gutt som betyr mye for miljøet i garderoben. Han var god på Hamar sist også, og det er utrolig fortjent at han får målene han har drømt om i denne finalen, sier Thoresen til Aftenbladet.