NORGE-LATVIA 7-3

Det ble svært ampert i oppgjøret mellom Latvia og Norge i «Badekaret», men Roy Johansens mannskap kjempet seg til en overbevisende 7-3-seier over Latvia. Etter kampen var flere irriterte på de latviske spillerne.

— Jeg syns ikke de spiller tøft, men stygt. Latvia spiller styggere enn mange andre lag vi har møtt. Det var nesten verre i går, men i dag slår dommerne hardere ned på det, sier Ken André Olimb, som også ble kåret til Norges bestemann.

Hett på isen

Sluttminuttene bar preg av et frustrert og utspilt bortelag, som pådro seg en rekke utvisninger for røft spill. Etter basketak i bortelagets målgård i den tredje peridoten fikk Latvia ikke mindre enn tre spillere utvist. Én av dem i hele ti minutt for slåssing. Kaptein og landslagsveteran Anders Bastiansen legger ikke skjul på at spillerne kommer litt under huden på hverandre.

— Vi har spilt mot Latvia så mange ganger før, og kjenner etter hvert spillerne godt. Jeg syns de har mange unødvendige taklinger, og disse møtene har en tendens til å bli litt røffere enn det burde bli, sier Bastiansen, som selv var involvert i to av målene.

Latvia vant tribunekampen

Selv om Norge vant hockeykampen, var det bortetilskuerne som bråkte mest på tribunen. Rundt 500 latviere hadde tatt den lange turen fra Baltikum. Etter kampen var landslagstrener Roy Johansen fornøyd, men fattet.

BALTISK JUBEL. Norge vant kampene, men Latvia vant på tribunene med masse fans som hadde funnet veien til Bergenshallen. Alexander Azarov og Stanislav Narvids bor på Os og syns det var fantastisk å få landslaget til Bergen.

— Det er ikke vanlig å score syv mål i en landskamp, og mot et så godt lag som Latvia. I dag var vi effektive og stabile, samtidig som dommerne tar flere av utvisningene mot Latvia. - Hvordan kan dette laget gjøre det i VM om to uker?

— Når vi kommer til VM blir det en annen type hockey. Marginene er utrolig små. Stemmer alt kan vi nå kvartfinalen, men vi risikerer også å rykke ned, mener Johansen.

- Han er en toppspiller

Norge møter Finland, Russland, USA, Slovakia, Slovenia, Hviterussland og Danmark i VM-gruppespillet, som spilles i Tsjekkia mellom 1. og 17. mai. Sisteplassen i gruppen rykker ned, og får ikke spille A-sluttspillet neste år. Landslagstreneren håper Patrick Thoresen, som for tiden storspiller i KHL-finalene i Russland, kan sørge for at det ikke skjer.

— Vi trenger Patrick. Han er en internasjonal toppspiller, og jeg håper han holder formen inn til VM. I tillegg har vi spillere ute med skade og Oilers- og Storhamar-spillere som kan komme inn å styrke spillergruppen, sier Johansen.

Norge var mest aggressive i åpningsminuttene, og gikk opp i føringen allerede før det var spilt tre minutt, etter mål fra Andreas Stene. Men Adam var ikke lenge i paradis, ei heller Roy Johansens mannskap. Sekunder senere reduserte Latvia etter at Janis Sprukts styrer pucken i buret bak Lars Haugen. To mål fra Niklas Roest og Anders Bastiansen, samt en latvisk redusering, gjorde at førsteperioden endte hele 3–2. ## Hockey-sifre mot god motstand

Andre periode bar preget av to lag som hadde et større defensivt fokus, men et langskudd fra Ken André Olimb ga spillerne i rødt en fordel på to mål inn mot de siste 20 minuttene.

Det ga de aldri fra seg og Norge økte også ledelsen i «Badekaret», etter mål fra Mattias Nørstebø og Steffen Thoresen. Gjestene reduserte nok en gang, men i kampens siste sekunder snek KHL-proff Jonas Holøs inn Norges syvende skåring for dagen, slik at sluttresultatet ble en imponerende 7-3-seier til Norge.