Søndag klokken 18 møtes Norge og Kroatia til EM-kvalifisering på et fullsatt Ullevaal. Her er kaptein Per Ciljan Skjelbreds brev til det norske folk – på oppfordring fra Aftenposten.

Til supporterne våre, til det norske folk!

Tro kan flytte fjell, hører vi stadig vekk. Og kanskje stemmer det. Vi skal ikke flytte noen fjell. Men vi skal vinne en fotballkamp. Mot et av verdens beste landslag. Vi trenger hjelp.

Vi trenger hjelp av deg. Vi trenger hjelp til å tro på det vi holder på med. Skal vi slå Kroatia, må vi gjøre det i lag. Fotball er et lagspill, og de 11 ute på banen er en del av noe mye større. Det er 11 representanter for det norske folk. Og vi står sammen. Enten vi taper eller vinner, så står vi sammen. Vi har stått sammen selv om det har blåst litt i det siste. Men etter seieren i Bulgaria har vi fått trua på at vi kan gjøre det

samme mot Kroatia. Og vi kjenner entusiasmen fra folket igjen. Det skjedde noe da Vegard (Forren) scoret detmålet på torsdag. Det gjør meg stolt å kjenne på den optimismen igjen.

Det hviskes om et utsolgt Ullevaal . Som spillere vet vi hva det betyr. Og vi ønsker mer enn noe annet å gjenreise Ullevaal som et fort. Slik det var da heltene fra 1990-tallet feide som en vind over England,Italia, Nederland og Brasil. Det er dit vi også vil. Men vi er unge. Og vi gjør så godt vi kan. Vi lykkes ikke alltid. Men vi vil. Og vi prøver.

Som landslagskaptein for Norge ønsker jeg at du som supporter, som støttespiller, enten du sitter på tribunen, eller foran TV-skjermen, skal føle det samme som spillerne gjør. Spenning, forventninger, en trygghet og en vilje. Til å klare dette sammen. Sammen er det mulig å få til. For det trøkket som er på Ullevaal når det er fullt, og vi har storfint besøk som nå, det løfter oss frem. Det gjør at vi løper litt lenger, litt

fortere og gir det lille ekstra som trengs.

Og tro meg , vi ønsker å gi noe tilbake til deg som bruker penger på oss, som bruker tid på oss og som vinner — og taper med oss. Vi er ydmyke. Og takknemlige. Med ingenting å tape. Så får tiden vise om vi er gode nok.

Men sammen kan vi klare dette. Fotball er 11 mot 11. En ball, og en haug av tilfeldigheter, marginer og situasjoner. Vi skal vippe det i vår favør.

Det er på tide å skape nye, stolte øyeblikk i vår fotballhistorie. Det er opp til oss om det skjer. Det ligger i våre hender. Men med din hjelp er alt mulig.

Mot Kroatia på Ullevaal.

Dette skal vi klare sammen!

Brenner EM-håpet i deg? Vi anbefaler disse sakene om landslaget: