Midtbanestrategen måtte melde forfall til torsdagens EM-kvalifiseringskamp etter hodesmellen som gjorde at han ble båret av banen i europaligaen mot Steaua Bucuresti for en uke siden.

— Jeg ventet i det lengste med å melde avbud i håp om at det skulle skje et mirakel over natta. Men så lenge jeg ikke er kvitt hodeplagene, kan jeg ikke spille kamp på torsdag. Det er sykt kjedelig, men det er den beskjeden jeg får av legene - og da får jeg bare forholde meg til det, sa Ole Selnæs til Adresseavisen etter å ha meldt avbud til Bulgaria-kampen på mandag.

Les også: Ole Selnæs etter hodesmellen: - Jeg var redd (krever innlogging)

Trente for fullt

Da var håpet at han kunne rekke søndagens møte med Kroatia på Ullevaal. Rosenborgs egne hjemmesider bekrefter nå at Selnæs kan være aktuell til å slutte seg til Per-Mathias Høgmos tropp, der Ruben Yttergård Jensen opprinnelig er hentet inn som en erstatter. Selnæs trente for fullt på Lerkendal torsdag.

— Jeg har fortalt landslaget at han kan reise ned hvis de ønsker det. Så vi får se hva de bestemmer seg for, sier medisinsk koordinator Haakon Schwabe til RBK.no.

Samtidig utelukket han at Pål André Helland kunne bli friskmeldt i tide til søndag.

Ett poeng bak andreplasserte Kroatia

Norge møter Kroatia vel vitende om at seier tar laget opp på andreplass i kvalifiseringsgruppen. Det etter at kroatene bare klarte 0-0 i Aserbajdsjan, samme kveld som Vegard Forren ble matchvinner med sin 1-0-scoring i Bulgaria.

— Stemningen internt har vært fantastisk hele veien, du ser hvor mye vi kjemper for hverandre i dag. Sånn må det være om vi skal til et mesterskap, sa Alexander Søderlund til Aftenposten etter kampen i Sofia.

Rosenborgs toppscorer er sammen med Andre Hansen, de eneste fra RBK som var friske nok og uttatt i landslagstroppen. Med Ole Selnæs kan det altså plusses på én til på listen.