Menigheden

Start-veteranen ble erklært kampklar på fredagens trening. Når lagoppstillingen kom timen før kampstart i dag, var Myggens navn blant de Start-spillerne som begynner på benken. Start-trener Arne Sandstø bekreftet derimot at Myggen vil få spilletid i dag.

Uansett så er det Myggen de fleste har kommet for å se, og jubelen vil nok stå i taket når comeback-mannen entrer gressmatta.

LES OGSÅ:

Solgt 10.800

Tidligere i dag ble det klart at Start har solgt 10.800 billetter til kampen. Antallet vil nok stige godt over 11.000 før avspark.

Det ryktes også om stor interesse for comebacket i Danmark. Myggens gamle klubb FC København skal visstnok streame kampen via Internett til klubbhuset i den danske hovedstaden. Det sier litt om hvor stor stjerne Risør-gutten hadde i løpet av sine år i Danmark.

- Inspirert

Myggens inntreden har skapt forventninger hos lagkameratene i Start også. Dette sa Christer Kleiven når han ankom Sør Arena litt over klokken 16.00 i dag:

— Det er inspirerende bare å være i garderoben sammen med ham, sa midtbanespilleren, som fortsatt har bilder av Myggen hengende på soverommet.

Morten Hæstad har slitt med en overtråkk siden bortekampen mot Haugesund. I kveld er han imidlertid friskmeldt, og men også han begynner på benken.

— Det går bra med foten, og det skal ikke være noe problem, sier Hæstad, som også gleder seg til Myggens comeback.

— I utgangspunktet er det en helt vanlig kamp for oss, men det blir nok ekstra gøy i dag med Myggen på banen. Han er en erfaren person, med ekstreme ferdigheter. Han kan tilføre Start mye, sier Hæstad.

2-2 sist

Det forrige møtet mellom disse to lagene endte med poengdeling i Sandnes. Espen Olsen, som var innleid fra Stabæk tidligere i sesongen, scoret begge målene for Arne Sandstøs mannskap.

I kveld er naturlig nok vertene favoritter, til tross for laber poengsanking de tre siste kampene (to tap og én uavgjort).

Dette sa Svein Mathisen om forventningene i kveldens kamp.

— Det viktigste er å vinne.

PS: I og med at både Sogndal og Notodden spilte uavgjort i dag, kan Start få en luke på henholdsvis 11 og 12 poeng på opprykksrivalene med seier i dag.

Start: (4-4-2): Rune Nilssen – Lars Martin Engedal, Bård Borgersen, Jesper Mathisen, Branislav Milicevic – Christer Kleiven, Solomon Owello, Geir Ludvig Fevang, Leif Otto Paulsen – Bernt Hulsker, Aram Khalili.

Sandnes Ulf (4-4-2): Artur Kotenko - Øystein Elvestad, Tom Reidar Haraldsen, Jan Fabiano Kristiansen, Steffen Haugland - Morten Eriksen, Asle Andersen, Kjetil Myrvold, Jørn Hagen - Paul Oyuga, Espen Hægeland.