STAVANGER: Etter søndagens seier over Tromsø har Viking nå 36 poeng. Det er tre poeng bak Tromsø, som ligger på bronseplass.

Viking går forbi Bodø/Glimt på bedre målforskjell. Nordlendingene har 36 poeng etter søndagens 1-2-tap hjemme mot Vålerenga.

Rosenborg, som også i aller høyeste grad er med i medaljekampen, starter sin kamp mot Lyn klokken 20.00 i kveld.

Søndagens seier kom etter scoringer fra Nicolai Stokholm og Vidar Nisja.

Straffescoring fra Stokholm

54 minutter var spilt da Martin Fillo stormet inn i feltet. Han ble felt av Tromsø-stopper Miika Koppinen, og dommer Roy Helge Olsen pekte på straffemerket.

Mot Sead Ramovic gjorde Nicolai Stokholm ingen feil. Han sendte TIL-keeperen til feil side og scoret Vikings sjette mål på straffespark denne sesongen.

Et kvarter senere økte Vidar Nisja til 2-0. På finurlig vis fikk han snudd seg inne i 16-meteren til Tromsø og satte ballen i det lengste hjørnet til sitt andre mål på de to siste kampene.

Steinar Nilsens Tromsø jaktet redusering, men den kom først på overtid. Nicolai Stokholm felte Sigurd Rushfeldt, som satte ballen sikkert i mål, uten at det hjalp Tromsø.

Målløs 1. omgang

I den første omgangen var det Viking som hadde den største delen av banespillet, og før 40 spilte minutter var det også siddisene som var nærmest scoring i Stavanger.

18 minutter var spilt da Alexander Ødegaard la inn med høyrefoten fra venstresiden. Pasningen fant Mame Niang inne i boksen, men headingen gikk over målet til Sead Ramovic i Tromsø-buret.

Like etterpå vant Ødegaard selv igjen ballen og fyrte av et skudd fra 24 meter. Det gikk via en Tromsø-spiller og strøk den borterste stolpen til Ramovic.

Irritert Ramovic

Fem minutter før halv tid kom en situasjon som fikk Tromsø-ledelsen til å tenne på alle plugger. Mame Niang felte Miika Koppinen like inne på Vikings banehalvdel og fikk gult kort. Etter hendelsen mente Tromsø-spillerne at Viking burde gi ballen tilbake i det spillet ble satt i gang.

Det gjorde de ikke. Martin Fillo stormet i angrep, men alene med Ramovic satte han ballen midt på keeperen. Ramovic var rasende på Fillo etter sjansen.

Kort tid før pause kom omgangens to største muligheter, begge signert Sigurd Rushfeldt. Fra skrått hold satte han ballen i nettveggen. Minuttet etterpå sto han i samme posisjon, men også innlegget fra Kevin Larsen ble satt i nettveggen, denne gangen med hodet.