SØR ARENA: Det meste handlet om Start i dag. Laget leverte en meget solid forestilling, og vant til slutt med utklassingssifre. Kun Odd-kampen kan måle seg spillmessig med det Start presterte i dag.

Sjokkåpning

Men det var gjestene som begynte best. Da tre minutter var spilt, tabbet Lars Martin Engedal seg ut i en takling, og mistet ballen til Morten Eriksen. Kristiansanderen kom alene med Rune Nilssen i Start-buret, og viste klasse. Først rundet han keeperen, og trillet ballen enkelt inn i det tomme buret.

Start kom over sjokket, og spilte seg inn i kampen igjen. Etter å ha slått mye langt innledningsvis, løftet laget spillet, og begynte å prioritere spill langs bakken. Det ga uttelling.

Da klokka nærmet seg 23 minutter fikk Solomon Owello ballen på høyrekanten. Nigerianeren la inn i feltet, og fant Bernt Hulsker. Spissen fyrte av, men skuddet ble blokkert av en Sandnes Ulf-forsvarer. Lærkula havnet hos Leif Otto Paulsen, som sto helt alene på 12-13 meter. Venstrekanten smalt til, og ballen føk inn det venstre hjørnet til en fortjent utligning.

Tok ledelsen

Syv minutter senere eksploderte Sør Arena igjen. Start fikk corner, og Geir Ludvig Fevang viste sedvanlig presisjon på dødballen, og fant Bård Borgersen i feltet. Stopperen knuste sin oppasser i feltet, og headet på mål. Ballen ble blokkert, men havnet hos Jesper Mathisen, som smelte den i nettet fra kloss hold.

Andre omgang begynte som den første sluttet, med et solid overtak for Start. Det tok bare fire minutter før laget kom i scoringsprotokollen. Owello la inn fra høyre, og i feltet havnet ballen hos Hulsker. Spissen klarte ikke å stokke beina sine, men det gjorde ingen verdens ting. Khalili fikk ballen, og smalt ballen i nettet fra seks-syv meter.

Kun seks minutter senere ble 3-1 til 4-1. Mathisen la et frispark inn i feltet fra midtstreken. Det ble litt klabb og babb i feltet. Ballen trillet ut til Fevang, som banket ballen bak Kotenko i Ulf-buret.

Duket for Myggen

Etter 58 minutter fikk alle de 11.028 tilskuerne se det de hadde ventet på. Erik Mykland kledde av seg, og sto klar på sidelinjen. Sør Arena eksploderte, og Myggen entret gressmatta til sitt etterlengtede comeback.

Han brukte ikke lang tid på å presentere seg. 37-åringen fant Khalili, som mistet ballen. Spissen fikk den tilbake, og vippet den opp til seg selv. Så fikk man se noe helt fantastisk. Spissen klinket til på brassespark, og ballen føk inn i nettet bak en sjanseløs Kotenko. Veldig bra gjort av 19-åringen, og kanskje tidenes mål på Sør Arena.

Start hadde flere sjanser til å score flere mål, men kampen ebbet ut, og vertene var fullt fortjent mot et tamt Sandnes Ulf-lag.

Dermed har laget skaffet seg en luke på 11 poeng til Sogndal og 12 til Notodden. Start er også kun to poeng bak Odd på førsteplass.

PS: Myggen ble kåret til banens beste spiller, til tross for at han ikke kom på scoringslisten. Det spørs om følelsene tok overhånd når juryen tok sin avgjørelse.