Torsdag kveld ble 8000 billetter til UEFAs Supercupfinale på Lerkendal gjort tilgjengelig på UEFAs nettsider. Samtidig holdt Trondheim kommune, UEFA, RBK og Norges Fotballforbund pressekonferanse for å markere tidenes største kamp i Trondheim og på Lerkendal.

— Det gjør meg både stolt og glad å tenke på at vi skal være vertskap for denne kampen. Jeg er en ivrig RBK-supporter med sesongkort på Lerkendal, men jeg må innrømme at det blir noe helt annet å få Real Madrid og Sevilla hit. Nå snakker vi om de virkelig store stjernene i internasjonal fotball. Denne kampen vil sette sportsbyen Trondheim enda mer på kartet, og jeg håper mange spanske familier reiser hit for å oppleve Trondheim, Lerkendal og kampen, sier ordfører Rita Ottervik (Ap).

Håper på Real

Ordføreren røper at hun har sikret seg en plass på tribunen 9. august når finalen i supercupen blåses i gang, og innrømmer at hun kommer til å heie på Real Madrid.

— For to år siden fikk jeg være til stede på finalen, og de samme lagene spilte. Det var en stor idrettsopplevelse. Jeg la merke til at det var mange familier blant tilskuerne, og jeg håper det samme skjer i Trondheim. Kampen går like etter Olavsfestdagene, så august kommer til å bli en fantastisk måned i Trondheim, for alle som kommer hit, for dem som bor her og for hotell- og reiselivsnæringen, sier Ottervik som håper at denne superkampen vil åpne dørene for enda flere store idrettsarrangementer i Trondheim.

Tidenes største

Det er selvsagt vanskelig å beregne virkninger av et slikt arrangement for næringslivet og reiselivet i Trondheim, men en fotballkamp som følges av 40–50 millioner mennesker over store deler av verden, vil være tidenes største arrangement og TV-produksjon fra trønderhovedstaden.

UEFAs mange dresskledde herrer var torsdag på inspeksjon på Lerkendal og Roar Munkvol, leder for økonomi og eiendom i RBK, har hatt travle tider.

— Men vi er godt i rute med dette arrangementet. Vi har jobbet med dette i nesten to år. UEFA har gitt oss mange innspill. De kommer med en verktøykasse som er til stor hjelp, og som vi kan lære utrolig mye av, sier Munkvold.

Fest døgnet rundt

Michael Heselschwerdt i UEFA besøkte også Trondheim og Lerkendal og brukte mye av tiden til å skryte av Lerkendal og Trondheim. Han var særlig imponert over at det er lyst hele døgnet i Trondheim på sommeren, og mener det lover godt for en real fotballfest 9. august.

— Dette er første gangen vi arrangerer finalen i Supercupen i Norge, og første gang så langt nord. Det er jo helt fantastisk her. Det blir jo aldri mørkt her. Trondheim er en vakker by og når det lyst døgnet rundt så er jeg sikker på at dette blir en fotballfest som vil vare døgnet rundt, sier UEFA-toppen.

Så langt er 8000 billetter lagt ut for salg via UEFA. I tillegg opplyser kilder i UEFA at det etterhvert kan bli flere billetter ute for salg. De to finalistene har fått 2500 billetter hver, men det er usikkert om de spanske supportene kommer til å kjøpe alle disse. Etter det Adresseavisen forstår vil det bety at billetter som blir til overs i Real Madrid og Sevilla også legges ut for åpent salg etterhvert.