— I utgangspunktet får vi ikke billetter til finalen, alt skal gå gjennom det europeiske fotballforbundet (UEFA). Men så viste det seg at UEFA ikke ville bruke VIP-setene på den ene langsiden og de to kortsidene. Dermed benyttet vi muligheten til å kjøpe de nær 1000 billettene.

Disse tilbys RBKs og NFFs samarbeidspartnere, samt at noen blir solgt på det frie marked, sier salgs- og partneransvarlig i RBK, Harald Lundemo til Adresseavisen.

«Eksklusivt og personlig tilbud»

Supercupfinalen, som spilles mellom vinneren av Mesterligaen og Europaligaen, arrangeres i år på Lerkendal 9.august. Hvem som spiller blir ikke klart for senere i mai, men kampen om de mest eksklusive billettene er i gang.

Tidligere tirsdag kveld meldte NRK at 800 av Sparebank 1 SMN (RBKs hovedsponsor, journ.anm.) sine kunder i dag har fått tilbud om et begrenset antall billetter til finalen.

Cristiano Ronaldo og hans Real Madrid er blant lagene som kan ende opp med å spille supercup på Lerkendal. Foto: AP Photo/Paul White/NTB scanpix

I mailen som bankkundene har fått heter det: «Dette er et eksklusivt og personlig tilbud om kjøp av billetter til denne store kampen. Det er VIP-billetter på kort eller langside inkludert mat og drikke. Prisen per billett blir fra NOK 5 000 til NOK 7 500».

— Tjener ikke millionbeløp

— Dette er et tilbud som Rosenborg har utviklet og som de distribuerer blant sine sponsorer, og vi igjen tilbyr våre kunder, sier kommunikasjonsdirektør i Sparebank 1 SMN, Hans Tronstad til NRK.

Han sier at banken ikke tjener noe på disse billettene, og at det er en ren distribusjon av et tilbud via bankens sponsorat.

Men ifølge Lundemo har klubben tilbudt samarbeidspartnere VIP-billetter til en pris på 490 euro på kortsiden og 690 euro på langsiden. Med dagens valutakurs tilsvarer det henholdsvis cirka 4550 kroner og 6400 kroner.

— Hvor mye tjener Rosenborg på disse billettene?

— Det er litt, men det er ikke snakk om millionbeløp. Jeg kan skjønne det er dyrt for den vanlige publikummer, men det er markedet som bestemmer. Og vi i klubben har sjekket ut dette markedet, sier Lundemo, og bedyrer at det er kampen som koster, og at maten blir på samme nivå som i dag.

Salgsstart snart

- Hvor mange av de 1000 billettene legges ut på det frie marked?

— Det har vi ikke bestemt helt ennå, men det blir noen. Salget starter i løpet av få dager, sier han.

Resten av billettene vil bli solgt gjennom Uefa. Hvor mange som legges ut etter at klubbene har fått sine, vites ikke før finalelagene er klare.

Ifølge NRK er det sparebankens Privat Banking-kunder som fikk VIP-tilbudet tidligere i kveld.

– Private Banking-kunder har en formue av en viss størrelse de ønsker å ha rådgivning på i forbindelse med plassering. Dette er også kunder som har spesielle behov innen arv, skatt og andre juridiske temaer, forteller Tronstad.

PS: I semifinalen i Mesterligaen møtes Real Madrid – Manchester City og Bayern Munchen- Atletico Madrid.

I semifinalen i Europaligaen møtes Liverpool – Villareal og Sevilla- Shakhtar Donetsk.