Tidligere i mai vant Sevilla 3-1 over Liverpool i europaligafinalen i sveitsiske Basel, og dermed var ett av finalelagene til supercupfinalen på Lerkendal 9. august klar.

Nå er det klart at motstanderen blir Real Madrid, etter at laget slo Atletico Madrid i mesterligafinalen lørdag kveld. Det betyr at det blir riktig så fint besøk i Trondheim på sensommeren.

Også i 2014 møttes lagene i supercupfinalen. Da scoret Cristiano Ronaldo begge målene i Real Madrids 2-0-seier i Cardiff.

Finalelagene skal ha sitt

Og det kan bli vrient å få tak i billett til kampen når storstjernene besøker Lerkendal.

— Stadionkapasiteten er nedskalert til cirka 19 000. Grunnen til det er at det er en del medietribunevarianter som må regnes med, sier leder for økonomi og eiendom i Rosenborg, Roar Munkvold.

Det må bygges inn ekstra tv-studio på tribunen, og det må føres opp flere plattformer for tv-kamera. Det stjeler en god del av dagens plasser.

— Av billettene som skal selges er det sagt at finalelagene får tilbud om 2500 til 3000 hver. I tillegg har UEFA forhåndsrett på å ta ut en del billetter til sine sponsorer og partnere, forteller Munkvold.

Rosenborg har fått rundt 1000 billetter – alle på VIP-tribunen – til kampen. Dette er den eneste måten du kan være garantert billett til kampen.

Dagen etter mesterligafinalen er det fortsatt omtrent 400 ledige billetter, men i og med at Real Madrid er blant lagene som kommer til Lerkendal 9. august kan det bli rift om de ledige plassene - prisene til tross.

— Det begynte å komme bestillinger igjen lørdag kveld, ja, sier salgssjef i RBK, Harald Lundemo, til adressa.no.

Kostbare billetter

Alt trukket fra står man igjen med 9-10 000 billetter til salgs til den ordinære publikummer. De blir solgt gjennom UEFA.

— De har bekreftet at de legger ut for offentlig salg fredag 3. juni. Da gjelder ikke første mann til mølla-prinsippet. I stedet må man sende en mail til UEFA med en søknad om å få kjøpe opptil fire billetter. Så går det en liten periode før du får vite om du blir trukket ut, sier Roar Munkvold.

Prisene på de rundt tusen billettene Rosenborg har lagt ut for salg ligger på 490-720 euro per billett – pluss moms. Det tilsvarer etter dagens kurs rundt 4500-6700 kroner.

Billettene som legges ut gjennom UEFA vil bli vesentlig rimeligere, selv om også disse prisene vil merkes.

De snaut 10 000 billettene vil være i tre ulike kategorier, og koste fra 50 til 150 euro pluss moms. Plassene på langsidene vil koste mest.

- Sendes til 40 millioner tv-seere

Roar Munkvold storgleder seg til storkampen i august.

— Dette er en begivenhet vi aldri får igjen, det er en engangshendelse og blir et helt annet arrangement enn det vi har opplevd tidligere. Det er et arrangement som er større enn en mesterligakamp, sier han.

Rett og slett fordi trøkket og interessen rundt kampen fra resten av Europa vil være enormt.

— Rundt normale kamper er det gjerne to busser til tv-produksjonen. Nå kommer det 40-50 busser. Det er ventet stor mediedekning med inntil 500 mediefolk, og kampen sendes direkte til 40 millioner tv-seere. Alt skaleres opp. Så legger UEFA sin touch på det. De er veldig flinke og godt organiserte, og vet akkurat hvordan de vil ha det. For oss er dette lærerikt så det holder, sier Munkvold.