BRÅK: Her barker supportere sammen før Europaliga-finalen på St Jakob-Park i Basel. Foto: NTB scanpix
Det var amper stemning på og utenfor stadion før kampen. Foto: NTB scanpix
Opprørspoliti fikk etter hvert kontroll på situasjonen på St Jakob-Park. Foto: NTB scanpix

Onsdag kveld spiller Liverpool om sitt første trofé siden 2012. Sevilla står på motsatt banehalvdel i finalen i Europaligaen. Før kampen på St Jakob-Park i Basel var det imidlertid ikke fotball som sto i fokus.

Rundt en halvtime før kampstart brøt det ut slagsmål mellom deler av Liverpool- og Sevilla-fansen bak det ene målet.

— I den ene enden av stadionet ser det ut til at Liverpool- og Sevilla-fans deler samme tribuneseksjon uten vakter imellom, rapporterer Daily Mail-journalist Ian Ladyman, som er på kampen.

Han melder også at Liverpool-supportere er i klart flertall på tribunene.

— Det er ikke noe skille i det hele tatt. Det er galskap, rapporterer tidligere Liverpool-forsvarer Mark Lawrenson for BBC.

Se video av bråket her:

Politi skiller supporterne

Kamphanene ble skilt fra hverandre og opprørspoliti fikk kontroll på situasjonen. Ifølge Daily Mail skal supportere fra andre deler av stadionet ha vist klar misnøye med supporterne som sto bak bråket.

Politi er satt inn på tribunen for å skille supporterne fra de to lagene.

Det oppsto bråk mellom spanske og britiske supportere på St. Jakob-Park i Basel. Her ser vi en Liverpool-fan som tydelig har fått noen slag i ansiktet. Foto: Reuters

UEFA har fått kritikk for å tildele finalekampen i Europaligaen til en stadion som kun har kapasitet til 35.000. Spesielt økte denne kritikken i styrke da Liverpool ble klare for finale. Mange Liverpool-supportere med ønske om å dra på kampen fikk ikke mulighet til dette av kapasitetsgrunner.

— Supporterbråket forsterker følelsen av at en kamp av denne viktigheten ikke bør spilles på en slik arena, melder Daily Mail-journalist Dominic King, også han til stede på kampen.

Podkasten Aftenpodden sport: Lytt og abonnér i Itunes eller hør episoden her nå: