Lørdag startet Martin Samuelsen (18) nok en gang for West Ham, denne gangen i en treningskamp mot Charlton. Den norske angriperen fikk 63 minutter for Premier League-laget, og i sosiale medier brukte West Ham-fansen store ord.

— Samuelsen. Mmmmmm, skriver en West Ham-fan på Twitter.

— Unguttene var klasse i dag. Samuelsen, banens beste, skriver en annen.

— Samuelsen er, ærlig talt, en smaragd av en spiller, skriver fankontoen West Ham Central.

— En god prestasjon fra Samuelsen i dag. Han viser igjen hvorfor han er bedre enn Ødegaard, heter det på fankontoen West Ham Stuff.

Vi møtte Samuelsen i London. Les det eksklusive intervjuet her.

Har merket seg hyllesten

Tidligere har Samuelsen også fått skryt fra West Ham-manager Slaven Bilic. Det er liten tvil om at denne sommeren forløper seg som et eventyr for 18-åringen. I vurderingen av søndagens prestasjon lar han imidlertid andre stå for superlativene.

Martin Samuelsen, mannen fra nord, har så vidt rukket å pakke ut kofferten i sitt nye nabolag i Øst-London, men er allerede en publikumsfavoritt. Foto: Jeff Gilbert

— Det gikk greit, men jeg var sliten. Jeg kjente fortsatt reisen fra Malta (etter Europa League-kampen, journ. anm.). Jeg sov kun to timer for to netter siden, men jeg prøvde og gjøre det beste ut av det, og det var virket som det var bra nok for fansen, sier Samuelsen til Aftenposten. - Merker du selv at du er populær blant fansen?

— Det gjør jeg. Jeg merker det når jeg er på Twitter og når jeg er på banen. Det er viktig å ha med seg støtten fra supporterne.

Nærmer seg Premier League-plass

Samuelsen har altså nytt stor tillit i sesongoppkjøringen. Han fikk også spilletid i begge Europa League-oppgjørene mot maltesiske Birkirkara.

Det er imidlertid tøff konkurranse om plassene i West Ham-angrepet. Lørdag fant Bilic plass til Enner Valencia, Diafra Sakho, Dimitri Payet og Samuelsen i startoppstillingen. Den høyreiste spissen Andy Carroll er på vei tilbake etter en kneoperasjon.

Samuelsen tror ikke han er langt unna å få en startplass også når Premier League-alvoret starter.

— Jeg er nærmere nå enn da jeg kom. Jeg har jo startet tre kamper og fått gode tilbakemeldinger, sier Samuelsen.

— Da skal du inn på A-landslaget

18-åringen har tilbragt de siste årene i Manchester City. Nå er han i ferd med å bli et kjent navn både i Øst-London og hjemme i Norge.

Samuelsen tror han blir i Øst-London denne sesongen.

— Jeg tror ikke klubben ønsker å sende meg på lån. Det er mange kamper denne sesongen. Jeg blir ikke skuffet hvis jeg må spille for U21-laget, jeg tar det som det kommer, sier Samuelsen.

- Hvordan ser du på mulighetene for å få sjansen på A-landslaget denne sesongen?

— Er du nordmann og spiller i Premier League, da skal du inn på A-landslaget, sier Samuelsen kontant.

Nå gjenstår det å se om haugesunderen får en telefon fra Per-Mathias Høgmo snart.

Først venter uansett sesongstarten med West Ham. Klubben Premier League-åpner borte mot Arsenal 9. august. Før det venter to Europa League-kvalifiseringskamper mot Astra fra Romania.