18-åringens første offisielle kamp for West Ham endte med 1-0-seier etter at James Tomkins scoret i kampens 90. minutt. Med draktnummer 42 kom Martin Samuelsen inn og spilte den siste halvtimen.

– Det var en syk opplevelse fra start til slutt; helt fra jeg fikk beskjeden og til dommeren blåste av. Jeg fikk beskjed om å gå innpå, ha det gøy og gjøre det jeg er god på, sier haugesunderen til Aftenposten dagen derpå.

Etter flere år på akademiet til Manchester City får han nå tillit på seniornivå for første gang. Han er riktignok ikke overrasket over at han takler nivået.

Har ventet på muligheten

– Det er ingen som kjenner meg bedre enn meg selv. Og det at jeg har troen på egne ferdigheter, er nok mye av grunnen til at jeg har gjort det bra. Jeg har bare ventet på sjansen. Og når jeg får den, er det dritgøy. Jeg har jo jobbet hardt, jevnt og trutt. Så sjansen måtte komme en gang, sier Samuelsen, som i utgangspunktet er tiltenkt en plass på West Hams U21-lag.

GOD: Martin Samuelsen er godt fornøyd etter sin offisielle West Ham-debut. Foto: Digitalsport

Det er en snau måned siden han forlot Manchester City og signerte for London-klubben. I sin aller første kamp, borte mot Peterborough lørdag, klinte han til med scoring og storspill. Men først i går fikk Samuelsen offisielle debuten, mot Birkirkara i Europa League-kvalifiseringen.

– Jeg var litt nervøs i starten, men etter hvert som jeg ble varmere i trøyen, hadde jeg mange gode involveringer, som jeg er fornøyd med. Jeg gjorde en god kamp også, sier Martin Samuelsen.

– En av kveldens høyeste applauser

Ut i fra West Hams offisielle Twitter-konto er det en mildt sagt en korrekt beskrivelse.

– Samuelsen har sett lovende ut og han er ikke redd for å utfordre motspillerne. Han gjør det igjen og vinner en corner, skrev klubben underveis i kampen.

Fredag har klubben også publisert et intervju med den unge nordmannen.

– Han mottok en av kveldens høyeste applauser da han entret banen, skriver whufc.com i sin beskrivelse av gårsdagen.

Den 189 centimer høye offensive spilleren er altså en mann å se opp for i fremtiden. I går ble han byttet inn på venstrekanten, men selv mener han at han er best i den såkalte tierrollen, som offensiv midtbane/hengende spiss. West Ham har signalisert at de tror han kan bli en god spiss.

Slik beskriver han seg selv

WEST HAM-SJEF: Slaven Bilić har gitt Samuelsen en god del spilletid i sesongoppkjøringen. Foto: Digitalsport

– Hvordan vil du beskrive deg selv som spiller?– Målfarlig, direkte, jeg er ikke redd for å gå rett på mål. Jeg har bra spilleforståelse, teknikk og jeg er også god i det defensive, sier Samuelsen – og skyter inn:

– I går hadde en susende sklitakling. Da tok det helt av på tribunen. Supporterne liker sånt, sier 18-åringen og ler.

Han tar én kamp av gangen, og vil ikke begynne å la tankene fly mot at han allerede den kommende sesongen fort kan få sin debut i Premier League.

– Jeg har ikke begynt å tenke på det. Jeg har fokus på å gjøre det bra her og nå, sier Samulsen.

– Hvordan er det å få så mye ros som du får nå?

– Jeg tar med meg den selvtilliten videre. Det viser at det jeg holder på med er bra. Samtidig har jeg også fått tilbakemeldinger på ting som kan bli bedre, sier 18-åringen.

– Hva er målet ditt med fotballen, da?

– Jeg har lyst til å bli en av de beste, det har alltid vært målet. Og å spille VM med Norge. Det er jo det største man kan gjøre i fotballen, sier Samuelsen.