Martin Samuelsen (18) ble værende på benken i 119 minutter, men kom inn da West Ham måtte avgjøre på straffe mot Birkirkara i europaligakvalifiseringen torsdag.

Birkirkara utførte mirakler nesten et på hjemmebane og scoret kampens eneste mål etter ordinær tid. Dermed måtte kampen avgjøres i ekstraomganger og senere fra straffemerket.

Der var imidlertid Slaven Bilics mannskap best. Hjemmelagets Nikola Vukanac var den eneste som misset fra ellevemetersmerket.

Utvisning

London-klubben kom under med 0-1 etter ett kvarters spill, og James Tomkins gjorde vanskeligere for sine lagkamerater da han fikk marsjordre til før pause. Også hjemmelagets Mauricio Mazzetti fikk marsj ordre 13 minutter før slutt i siste ekstraomgang.

Dermed hadde trener Slaven Bilic ingen andre valg enn å la sine mest urutinerte spillere som Steven Hendrie og Alex Pike bli værende på benken, mens Samuelsen fikk det siste minuttet av kampen.

Haugesunderen er på sin første Europa-tur med klubben. Samuelsen fikk sin første kamp for snart to uker siden i treningskampen mot Peterborough. Da scoret vingen ett av målene.

Det ble belønnet med en halvtimes innhopp i den første kampen mot Birkirkara. Den endte 1-0 med ett mål på overtid. Lørdag spilte han 60 minutter i treningskampen mot Southend. Torsdag er han igjen på benken.

West Ham-unggutten skrev kontrakt med The Hammers i sommer da kontrakten hans med Manchester City gikk ut. Han kom til England fra Vard Haugesund i 2010.