FORSVINNER: Sverrir Ingason drar fra Viking. Trener Kjell Jonevret liker ikke å miste sin beste spiller. FORSVINNER: Sverrir Ingason drar fra Viking. Trener Kjell Jonevret liker ikke å miste sin beste spiller. Foto: NTB scanpix

HP: Salget av Ingason var riktig

Og nå mener Viking-blogger Hans Petter Jørgensen at tiden nå er inne for å hente tilbake tidligere spillere.

Det har vært mange meninger rundt Vikings salg av stopper Sverrir Ingason. Etter min mening er det en fornuftig løsning.

De som hisser seg opp over at Viking selger sine beste spillere, og følgelig er en klubb uten ambisjoner, mangler noen knepp på realitetsorienteringen.

Ingen storklubb

Viking er ingen storklubb i Europa. Viking er knappest en storklubb i Norge lenger hvis en ser på tabellplasseringen de siste ti årene. For spillere som Sverrir Ingason er Viking kun et steg på veien. Dukker tilbudene fra utlandet opp, er det naturlig at spilleren vil videre.

I tillegg spiller økonomi en viktig rolle. Ser vi bort fra Molde er det bunnskrapte kasser i Tippeligaen. Alle klubber må selge. VIF selger sin toppscorer. Start selger lovende Zlatko Tripic til Tyskland. De beste forsvinner videre til grønnere gress.

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

Dessuten må vi ikke glemme signalet Viking sender ved å selge Ingason til Lokeren. Intervjuet med islendingen sier egentlig det meste. Ingason takker Viking for å holde ord når tilbudene kom. Det er noe både spillere og agenter vil merke seg, og det vil gjøre det lettere for Viking å få nye talenter på kroken.

Frustrert Jonevret

At Jonevret blir frustrert skjønner jeg godt. Ingen trener liker å miste gode spillere, og det gjør jobben hans vanskeligere. Samtidig tror jeg ikke Kjelle er så blåøyd at han trodde Ingason ville bli lenge i Norge.

Nå må Ingason ersattes, og det finnes et par meget interessante kandidater.

Johan Lædre Bjørdal rykket ned med AGF Aarhus sist sommer. Klubben ligger på tredjeplass i dansk førstedivisjon før andre del av serien starter opp. I danske aviser skrives det om interesse fra Viking, spørsmålet er om det er interessant for Bjørdal og AGF? Han har fortsatt ett år igjen av kontrakten, og Viking må derfor betale om AGF vil la spilleren gå.

Vikings spillertropp trenger rutine, og det får de i Johan Lædre Bjørdal. Han er nå 28 år har hatt sin tur ut av andedammen og bør kunne bli hos oss noen år. Egersunderen rotet seg litt bort på tampen av forrige Viking-periode, men det er ingen tvil om at Bjørdal kan bli vår forsvarssjef.

Brede Hangeland

En annen kandidat bør være Brede Hangeland. Han sliter fortsatt benken i Crystal Palace, selv etter at Alan Pardew tok over. Kontrakten går ut til sommeren, og det må vel snart være tid for en retur til Stavanger? Etter gode år som kaptein i Fulham har det siste året vært en liten nedtur. Da må det vel friste med en revansj i gamleklubben?

Økonomi spiller selvsagt en rolle her, og Viking er avhengig av at spillerne ønsker en retur til gamle jaktmarker mer enn de ønsker fetere bankkonto.

I både Hangeland og Lædre Bjørdals tilfelle er det mest aktuelt med en overgang til sommeren. Får Viking napp hos en av dem kan vi tåle ventetiden.

Hva mener du? Lædre Bjørdal eller Hangeland? Eller ingen av dem?