Etter det Aftenbladet kjenner til har Viking budsjettert med minst fem-seks millioner kroner i spillersalg i år.

Viking fikk 6,2 millioner kroner da de solgte Ingason til Lokeren, men etter avskrivninger og prosentene Breidablik skal ha, sitter de igjen med rundt 4,5 millioner – altså mindre enn budsjettert på spillersalg. Det betyr at Viking i utgangspunktet ikke kan bruke særlig av overgangssummen de mottok for Ingason.

— Det stemmer at Viking i 2015 har som mål å generere overskudd på spillerlogistikk. Det betyr at vi skal selge for mer enn vi kjøper, sier Arne Larsen Økland.

Billige løsninger

Viking-direktøren bekrefter at klubben derfor må se seg om etter billige løsninger når de skal erstatte Ingason. Investeringsbudsjettet til å kjøpe spillere skal i 2015 være på om lag 5 millioner kroner. Klubben har allerede brukt om lag 1,5 millioner på Karol Mets. Lykkes klubben med å kjøpe nigerianerne Suleiman Abdullahi og Samuel Abegbenro, vil resten av investeringsbudsjettet være brukt opp.

— Salget av Ingason frigjør litt. Vi har blant annet én mindre spiller på lønnsbudsjettet, men vi er nødt til å være smarte og har ikke råd til høye overgangssummer, sier Økland.

Det innebærer sannsynligvis i størrelsesordenen 1 til 2 millioner kroner. På samme nivå som det klubben betalte for Ingason og Mets.

Slike spillere er ikke enkle å finne.

— Nei, det er hard konkurranse om slike spillere. Mange norske klubber er på jakt i den priskategorien. Akkurat nå leter vi ganske bredt. Vi ser etter både unge og erfarne spillere, sier Økland.

Håper på Berisha-millioner

Skal Viking nå budsjettmålet sitt på spillersalg må klubben sannsynligvis selge flere spillere i sommer. Valon Berisha kan imidlertid bidra til at det blir mindre nødvendig å selge spillere.

Hvis Berisha når noen milepæler i form av antall spilte kamper, må Salzburg betale Viking et betydelig beløp.

I tillegg vil Viking få om lag 1,8 millioner kroner hvis Salzburg klarer å kvalifisere seg for gruppespillet i mesterligaen.

Klubben har mislykkes i kvalifiseringen de to siste årene, og det har kostet Viking 3-3,5 millioner kroner i tapte inntekter.

I fjor budsjetterte Viking med å selge spillere for 5 millioner kroner. Det budsjettmålet lyktes ikke klubben med å nå.