STAVANGER (Aftenbladet): Sverrir Ingason signerte mandag kveld en 3,5 årskontrakt med Lokeren. Midtstopperen takker Viking for utviklingen han har hatt i Stavanger.

— Jeg har hatt det veldig bra i Stavanger. Da jeg kom til Viking for ett år siden, var det en perfekt klubb for meg. Det å være ung og samtidig få så mye tillit som Viking ga meg, har betydd mye for utviklingen min, sier Ingason til Aftenbladet.

I desember 2013 betalte Viking 1 million kroner til Breidablik og sikret seg dermed underskriften til Sverrir Ingason. Det var Gary Goodchilds speiding på Island som gjorde at Viking tok sjansen på å kjøpe den islandske kapteinen på U21-landslaget.

29 seriekamper og 14 måneder senere har Viking nå solgt ham videre til belgiske Lokeren for 6,2 millioner.

En finfin fortjeneste etter ett år med solide prestasjoner i Viking-drakten.

Viking lot imidlertid ikke Ingason slippe lett. Arne Larsen Økland var knallhard i forhandlingene og presset prisen opp flere millioner før han til slutt bestemte seg for å selge. Selv om Viking var seige i forhandlingene, har Ingason bare gode ord å si om Økland.

— Jeg har enormt stor respekt for Arne, selv om han avslo noen tilbud. Da jeg fortalte ham at jeg ville ønsket å spille på et høyere nivå, hadde han stor forståelse for det. Det er tydelig at han selv har spilt i større europeiske ligaer og vet hva det betyr for unge spillere. Jeg vil også takke Goodchild som tok sjansen og anbefalte meg, sier Ingason.

— Viking bør være i toppen

Selv om Viking ikke leverte noen stor sesong i 2014, var Ingason en av få spillere som kom i fra det med æren i behold. Midtstopperen spilte samtlige minutter i de 29 seriekampene han var på banen for Viking. Den ene kampen han måtte stå over var på grunn av tre gule kort. Ingason takker landsmannen Indridi Sigurdsson for at han raskt tok nivået i Norge.

— Indridi har hjulpet meg masse, og jeg har lært mye av ham. Han kjenner alle klubbene og alle spillerne vi møtte, og var veldig flink til å fortelle meg hvordan jeg skulle håndtere enkeltspillere, sier 21-åringen.

Ingasons opphold i Stavanger ble på kun 14 måneder, men han har i løpet av tiden lært Viking godt å kjenne.

GOD TID: Sverrir Ingason har trivdes godt i Viking. Her omfavnes han av André Danielsen og Jon Dadi Bödvarsson (delvis skjult). Foto: Kristian Jacobsen

Han tror at klubben går en god sesong i møte — selv om de nå selger en av sine beste spillere.- Viking hører hjemme i toppen og jeg tror framtiden til klubben ser lys ut. I løpet av vinteren har det skjedd mye spennende i klubben. Jeg tror det var veldig smart av klubben å hente inn Magne Hoseth. Han har karakter, vet hva som skal til og vil være en viktig ressurs for de unge spillerne. Ian Burchnall kommer også til å bli viktig for Viking. Selv om jeg kun trente under ham i noen uker, var han fantastisk. Han har en enorm lidenskap og Viking kommer til å ha mye glede ut av kunnskapen hans. Det var synd at Kåre Ingebrigtsen forlot oss i fjor, men Ian er et perfekt valg som erstatter, sier Ingason.

VIDEO: SE INTERJVU MED KJELL JONEVRET

Har tro på Martinsen

Ingason skal spille med drakt nummer 15 i Lokeren. Han blir i Belgia til etter helgens kamp mot Oostende. Da reiser han til Stavanger for å hente sine personlige ting. Han innrømmer at det ikke bare var enkelt å forlate Stavanger.

— Klart det er litt vemodig å forlate Viking. De islandske spillerne har jeg selvfølgelig blitt veldig god kompis med. I tillegg fikk jeg i løpet av oppholdet et veldig godt forhold til André Danielsen og Yann-Erik de Lanlay. De tok i mot meg på en veldig flott måte, sier han.

Ingason ønsker også å trekke fram unggutten Rasmus Martinsen. Han har veldig tro på at forsvarsspilleren har det som skal til for å etablere seg i eliteserien.

— Jeg håper Viking er tålmodige med ham. Han har utviklet seg mye det siste året og får han tillit, vil han bli en veldig god spiller, sier Ingason.

- Hvem tror du blir den neste spilleren Viking selger til utlandet?

— Da må jeg trekke fram Jon Dadi Bödvarsson og Yann-Erik de Lanlay. Jeg tror årets sesong blir Bödvarssons store gjennombrudd. De Lanlay har et enormt potensial, og han vil snart ha godt av å få prøve seg på et høyere nivå, slår Ingason fast.

Satser mot Europa

De neste ukene handler alt om å spille seg til en fast plass på Lokeren-laget. Klubben ligger på en 8. plass på tabellen i Belgia og er fortsatt med og kjemper om spill i europacupen neste sesong.

— Dette er et bra steg for meg. Jeg skal spille for en god klubb, i en god liga, hvor flere lag har gjort det bra i europacupen de siste årene. Nå får jeg matchet meg mot enda bedre spillere, og det vil forhåpentlig bidra til at jeg fortsetter utviklingen min. Nå skal jeg først spille meg til en plass på laget og gjøre det bra i Lokeren. Lykkes jeg med det, vil jeg forhåpentlig ha en god sjanse til å bli tatt ut i A-troppen til Island, avslutter Ingason.