STAVANGER (Aftenbladet): Fredag ble Viking enige med Lokeren om en overgangssum på 6,2 millioner kroner for midtstopperen.

Ingason var i går på plass i Belgia og fikk se Lokeren spille 3-3 hjemme mot Gent.

Mandag skal han igjennom den medisinske testen og forhåpentlig bli enige med klubben om sin personlige kontrakt.

I Stavanger må Jonevret belage seg på en 2015-sesong uten den spillerne som kanskje klarte seg best forrige sesong.

  • Det kom som et lite sjokk at han trolig blir solgt. Han var kanskje vår beste spiller i fjor og han betydde mye for laget. Jeg regnet med at han skulle spille for oss i år også. Jeg skal være ærlig å si at jeg ikke er helt fornøyd, sier Jonevret til Aftenbladet.

Burde ventet til sommeren

Viking-treneren understreker at han uttaler seg fra et sportslig ståsted, og at han har forståelse for at Vikings økonomiske situasjon tvang fram et salg. Viking har budsjettert med flere millioner i spillersalg i 2015. Jonevret lar det likevel skinne igjennom at han helst hadde sett at klubben ventet til sommeren med å selge Ingason.

Viking-treneren følte troppen begynte å se veldig bra ut, men at salget av Ingason forvrenger bildet litt.

  • Med en god vårsesongen tror jeg prisen på ham kunne blitt enda høyere. Samtidig er det ikke til å legge skjul på at Ingason har vært en god handel for Viking, sier Jonevret.

Økland vil erstatte Ingason

Etter å ha forhandlet med flere klubber, valgte Viking-direktør Arne Larsen Økland å takke ja da Lokeren til slutt la 700.000 euro på bordet.

Økland forstår at Jonevret er skuffet.

  • Sportslig sett skulle vi gjerne beholdt ham, men vi er nødt til å selge noen spillere. Vi er en selgende klubb, og da er det som regel de beste spillerne det er interesse for og som vi kan tjene penger på, sier Økland.

Han kan imidlertid trøste Jonevret med at Ingason skal erstattes. I Viking-troppen er det for tiden få forsvarsspillere.

  • Joackim Jørgensen kan spille midtstopper og i tillegg har Rasmus Martinsen tatt store steg i vinter, men akkurat nå er vi jakt etter en ny defensiv spiller, sier Økland.

Fikk bud på Bödvarsson

Sverrir Ingason er ikke den eneste Viking-spilleren det har vært interesse for i vinter. Flere klubber har hatt følere ute på Jon Dadi Bödvarsson, blant annet noen tyrkiske eliteserieklubber.

Etter det Aftenbladet kjenner til skal Vikings prisforlangende for Bödvarsson være på om lag 7-8 millioner kroner.

Økland innrømmer at Viking også mottok et bud på spissen.

  • Det stemmer at det kom inn et bud, men det var så lavt at vi ikke tok det seriøst. Ellers var det bare løse henvendelser som aldri endte opp i noe konkret, sier Økland.

Ingen Baker

I helgen reiste Judd Baker tilbake til New Zeland etter å ha vært på prøvespill i Stavanger i to uker. Mot slutten av oppholdet pådro han seg en ankelskade og kunne ikke trene for fullt.

Den 18 år gamle spissen får ikke tilbud om kontrakt.

Samtidig jobber Viking med å få på plass alle detaljene slik at Suleiman Abdullahi (18) og Samuel Abegbenro (19) blir Viking-spillere. Abegbenro er fortsatt i Stavanger og Viking håper at overgangen er på plass i løpet av kort tid, slik at han kan bli med når klubben reiser til La Manga 10. februar.

Abdullahi skal spille det afrikanske mesterskapet for U20-landslag, og hvis han blir Viking-spiller vil han ikke komme til Stavanger før i midten av mars.