Det er ikke mer enn et halvt år siden forrige gang Viking var på midtstopperjakt. I den forbindelse dukket det opp flere aktuelle kandidater.

Klubben endte til slutt opp med å kjøpe Karol Mets fra Flora Tallinn for om lag 1,5 millioner kroner. Med Sverrir Ingason på vei ut dørene, ser klubben seg nå tilbake og sjekker opp om midtstopperne de speidet på i fjor fortsatt kan være aktuelle.

— Noen av dem har blitt solgt til andre klubber, men det er fortsatt noen navn som kan være interessante. Jeg vet at Gary Goodchild allerede er i gang med å se på alternativer. Etter at Ingason-overgangen ble kjent har det kommet mange telefoner. Både jeg og Ian Burchnall har noen aktuelle navn, men vi vet fortsatt ikke hva slags rammer vi har å forholde oss til, sier Kjell Jonevret til Aftenbladet.

Må ha inn erstatter

Mandag hadde Viking-treneren ristet av seg den verste skuffelsen over at Ingason sannsynligvis blir Lokeren-spiller. Han er imidlertid klar på at salget av Ingason skaper noe sportslige utfordringer for klubben.

— Utgangspunktet var at vi hadde tre midtstoppere og at vi i krisesituasjoner kunne bruke Joackim Jørgensen. Det var for så vidt greit, men nå har vi bare to midtstoppere og da sier det seg selv at vi må ha inn en ny, sier Jonevret.

Svensken mener gjennomsnittsalderen i Viking-troppen allerede er veldig lav, og at han derfor foretrekker en erfaren midtstopper litt oppe i årene. Han kunne også tenkt seg at midtstopperen er norsk, men vet av erfaring at norske spillere ofte er veldig mye dyrere enn spillere fra mindre fotballnasjoner. En annen ting han må ta hensyn til er spillerens nasjonalitet.

Kjøper Viking de to nigerianerne Suleiman Abdullahi og Samuel Abegbenro, har klubben kun én ledig plass på utlendingskvoten. Den ønsker Jonevret i utgangspunktet at skal være åpen hvis det skulle dukke opp en interessant navn.

Flere norske kandidater

Av aktuelle norske kandidater er det flere navn som peker seg ut, men det er ikke sikkert det er realistisk for Viking å lokke dem til klubben.

Johan Lædre Bjørdal har slitt med skader i AGF Aarhus, men er nå skadefri og tilbake i full trening. Spill i dansk 1. divisjon er likevel ikke optimalt for 28-åringen.

En annen interessant norsk spiller er Thomas Rogne. 24-åringen er helt ute i kulden i Wigan og trenger spilletid. En utlånsavtale er trolig det mest realistiske her. Fredrik Semb Berget er på vei bort ifra Brøndby, men ser ut til å havne på utlån til Odd.

— Jeg vet at Johan trives godt i Danmark. Vi ga ham tilbud om en veldig god kontrakt, men han ønsket å prøve noe annet. Det er for tidlig å si om han kan være aktuell, sier Jonevret.

På etterskudd

Viking-treneren legger ikke skjul på at han i en perfekt verden allerede skulle hatt klar 2015-troppen. Status per dags dato er at Viking jobber med å sikre seg Abdullahi, Abegbenro og en ny midtstopper. I tillegg mener Jonevret det er behov for enda mer bredde i forsvarsfireren. Derfor må han nok belage seg på å vente noen uker før ting faller på plass.

- Det mest optimale hadde vært at alle var på plass i januar, men slik er det dessverre ikke. Vi må være nøye når vi henter spillere og vi har ikke store økonomiske muskler, sier Jonevret.