Vi kjenner til Nordsjællands interesse. Den danske klubben har levert inn to bud på islendingen, men Viking har avslått begge.

Nå kan vi dessuten lese at en klubb utenfor Skandinavia har vært på banen, men at Viking skal ha avslått dette budet også.

I og med at overgangsvinduet stenger i Mellom-Europa om kort tid, er det grunn til å forvente at det blir kan skje en utvikling allerede denne helgen.

Sverrir Ingi Ingason er ettertraktet i vinter. Her er islendingen i aksjon mot Lillestrøm i april. Foto: NTB SCANPIX, Håkon Mosvold Larsen

Jeg tror vi må avfinne oss med at Sverrir Ingason forsvinner. Hvis det ikke skjer nå, skjer det sannsynligvis (og forhåpentligvis) til sommeren. Ingason var solid i hele fjor, og er fortsatt en ung, lovende midtstopper. Det er denne sesongen Viking kan tjene gode penger på islendingen.Vi må også ta i betraktning at spilleren selv er klar på at han ser Viking som et springbrett for en videre fotballkarriere. Hvis Viking tviholder på den 21 år gamle midtstopperen kan det sende et feil signal til andre lovende spillere.

Viking skal selvsagt ha det som Økland kaller en rettferdig pris, men midt oppi pengeproblemene må ikke klubben bli altfor grisk.

Hvis overgangssummene som nevnes i media er korrekte har Viking tross alt gjort en meget god fortjeneste på ett år. Summen Viking kan få for Ingasson nå er én ting, like viktig er det at klubben får en andel om Ingason selges videre. Det er ikke utenkelig at midtstopperen tar steget helt til topps i klubbfotballen om noen år.

Forsvinner Ingason hjelper det på økonomien, men Viking vil selvsagt svekkes sportslig. Samtidig har klubben allerede en erstatter på plass i estiske Karol Mets. Selges Ingason tror jeg vi først og fremst skal glede oss over en god handel, snarere enn å gremmes over at Viking selger sine beste spillere. Et salg av Ingason har lagt i kortene uansett.

Hva mener du? Bør Viking holde på Ingason ut sesongen? Eller bør vi ta pengene nå?