— Han har jo nesten gjennomgått en personlighetsforvandling.

Det er Pål-Christian Møller som snakker, og formannen i Liverpools norske supporterklubb snakker om Luis Suarez.

Spissen la lørdag to nye scoringer til sin allerede imponerende målliste denne sesongen. 3-1-seieren mot Cardiff, og tabelltopp i Premier League, var en perfekt feiring av den nye femårskontrakten han signerte med klubben tidligere denne uken.

Den sikrer uruguayaneren 170.000 pund (1,7 millioner kroner) i uken frem til sommeren.

Deretter øker ukelønnen med 300.000 kroner.

Ifølge The Times inneholder kontrakten en utkjøpsklausul på nærmere én milliard kroner, og den kan bare utløses av klubber utenfor England.

Det vil gjøre ham til verdens dyreste fotballspiller.

Ville bort

Det er nesten utrolig å tenke på at det er den samme spissen som i august i år gikk ut og forlangte å bli solgt fra Liverpool til Arsenal, og hevdet manager Brendan Rodgers hadde sviktet ham.

På Ullevaal stadion satt Rodgers på pressekonferansen etter treningskampen mot Vålerenga og sa at «andre klubber ville kastet Suarez i søppelbøtta», og siktet til måten klubben hadde stått bak ham etter rasismedom og bitingen av Branislav Ivanovic.

Få trodde at Liverpool+Suarez også ville være lik sant når julen ringes inn.

Stor ydmykhet

— Han trives og har det bra, og er god hele tiden. Han surmuler og klager ikke, og bruker ikke kalorier på ting som ikke betyr noe. Han leverer målgivende pasninger, er artist og førsteforsvarer og vinner ballen tilbake, sier Møller, og utdyper hva han mener om personlighetsforvandling.

Skryt får Suarez også fra mannen han mente seg sviktet av i sommer.

— I dag viste han hvor lite egoistisk han er. Ikke minst den andre scoringen, hvor han er alene med keeper, men likevel sentrer til Sterling. Det viser hvilken lagspiller han er. Jeg synes også han viste stor ydmykhet da Daniel Agger kom på banen. Han ga med en gang kapteinsbindet videre, fordi Agger er visekaptein, sier Rodgers om spissens prestasjoner mot Cardiff.

Fryktet salg

Med 19 mål på 11 ligakamper har Suarez et målsnitt på 1,58 per kamp. Da Cristiano Ronaldo scoret 31 mål i 2007/08-sesongen, hadde han et snitt på 0,91. Det er foreløpig rekorden i Premier League.

Ikke rart Møller og hans medsupportere pustet lettet ut da den målsultne signerte ny Anfield-avtale.

— Det er jo et VM til sommeren, og når han spiller så bra i Premier League frykter man jo at han skal forsvinne. Med ny langtidskontrakt er jeg trygg på at han blir.

Ifølge Suarez selv er det også planen.

— Når du forlenger en kontrakt, gjør du det fordi du vil bli der i fremtiden. Jeg signerte ikke bare for 2,5 nye år, jeg signerte for å bli her lenge. Jeg er så lykkelig.

Peker på arbeidsmoralen

Møller mener imidlertid ikke bare det er angrepslederen som har æren for at Liverpool nå topper Premier League.

— Hele laget legger ned en voldsom innsats. Det er mye bevegelse og pasningssikkerheten er høy. Da de slo Tottenham 5-0 borte var det mye fordi de jobbet 50 prosent bedre enn Spurs. I dag da Sterling scoret, var han Suarez og Phillipe Coutinho alene med keeper. Den viljen til å angripe hadde ikke Liverpool for et par år siden.

— Jordan Henderson er en spiller som fikk mye kritikk av mange, nå fremstår han som en spiller som kan bli en viktig mann for England i mange år fremover. Sterling har fått prøve seg flere seg flere ganger, og spiller bra. Det samme gjør Jon Flanagan. For kort tid siden ville han bli lånt ut fordi han ikke fikk spille.

Mangler bredde i stallen

Supporterlederen er spesielt fornøyd med at laget klarer seg så bra som de gjør, selv om både Steven Gerrard og Daniel Sturridge er ute med skader.

Da Suarez måtte stå over de fem første ligakampene denne sesongen på grunn av bitingen av Ivanovic, plasserte de røde seg likevel helt i toppen av Premier League. Da var det Sturridge som tok scoringsansvaret.

Møller tar imidlertid ikke helt av. Han mener spillerstallen fortsatt har noen åpenbare mangler.

- Spesielt i forsvaret. Du kan leve med grove feil der så lenge laget scorer så mange mål som det gjør. Markeringen på baklengsmålet mot Cardiff var på nivå med guttefotball , sier Møller.

Han mener bredden i stallen fortsatt er for dårlig.

— Se på Manchester United. De har toppspillere på benken.

Håper på nye julegaver

I julen venter knallharde bortekamper mot Manchester City og Chelsea. Og ligaledelsen ryker allerede mandag om Arsenal slår Chelsea på Emirates.

— Jeg er forsiktig optimist. Får vi uavgjort i begge kampene er jeg fornøyd, men jeg tror vi har gode muligheter til å slå Chelsea borte. City har vært fantastiske hjemme i år, men jeg tror Liverpool kan vinne også der. Det kan vi imidlertid ikke forvente.