Vincent Kompanys selvmål på Craven Cottage holdt på å koste Manchester City seieren i London, men to mål på de 12 siste minuttene gjorde at de lyseblå kan feire julaften på minst tredjeplass på tabellen.

«Det tror jeg er det rareste selvmålet jeg har sett. Riether slår innlegget fra høyrekanten. Kompany skal bare sparke ballen vekk — helt upresset. Men forsvareren sleivsparker totalt og ballen går inn i eget mål», skrev vår live-reporter som fulgte kampen.

Riise fra start

John Arne Riise og Fulham holdt det spennende lenge i lørdagens kamp mot Manchester City. Så våknet blåtrøyene og sikret 4-2-seier.

Det var ikke mer enn elleve minutter igjen av oppgjøret da Jesús Navas satte inn 3-2 for City borte mot Fulham. Fem minutter senere var alt avgjort. Da fant Alvaro Negredo lagkamerat James Milner med en deilig pasning, og sistnevnte økte til 4-2. Det ble redningen for City, som måtte slite i nærmere 80 minutter. John Arne Riise, som spilte hele kampen, og hans lagkamerater hadde kommet tilbake etter å ha ligget under 0-2 til pause. Yaya Touré og Vincent Kompany sørget for bortelagets to første mål.

Kieran Richardson hadde ikke noe problem med å redusere til 1-2 fem minutter ut i annen omgang. Kompany scoret nok et mål etter 69 minutter, men denne gang i feil ende.

Dermed sto det 2-2 fram til Navas og Milner punkterte oppgjøret.

City var stor favoritt på forhånd etter svært gode prestasjoner de siste ukene. Med seieren tar laget seg opp til 2.-plass med 35 poeng, like mange som Arsenal. Ett poeng skiller opp til Liverpool, som foreløpig er ligaleder.

For Fulham er det bare Sunderland som går julen i møte med dårligere poengsum. Tre poeng har Riise & Co. ned til tabelljumboen.