Det finnes absolutt ingenting som kan stoppe Luiz Suarez om dagen. 26-åringen herjer hver eneste gang han er i aksjon for Liverpool, så også i dagens oppgjør hjemme mot Cardiff.

Liverpool-spissen har med dagens to nettkjenninger vanvittige 19 mål på 12 kamper i Premier League. Det vil si at han scorer 1,58 mål per kamp han spiller. Ingen toppspisser i verden kan på nåværende tidspunkt vise til lignende effektivitet foran mål.

Cristiano Ronaldo er den toppscoreren i som har historiens beste målsnitt i Premier League. I 2007/08-sesongen hadde portugiseren 0,91 mål per kamp som Manchester United-spiller. Foto: NTB scanpix

Siden Premier League ble grunnlagt i 1992/93 er det ingen andre toppscorer som er i nærheten av å ha et lignende snitt som det Liverpool-spissen har nå.Gjennom Premier Leagues historie er det fem spillere som har scoret over 30 mål i en Premier Leauge-sesong. Det beste snittet har Cristiano Ronaldo på 0,91 mål per kamp, da han i 2007/08-sesongen scoret 31 mål som Manchester United-spiller (se statistikk nederst i saken).

To mål og én assist

I lørdagens kamp mot Cardiff tok det 25 minutter før Suarez presenterte seg med sin første nettkjenning.

Et flott innlegg fra Jordan Henderson ble lekkert ekspedert i mål på volley.

Kort tid før pause inntok uruguayaneren servitørrollen. Henderson slo en flott gjennombruddspasning til Suarez. Alene med Cardiff-keeper David Marshall spilte han uegoistisk til Raheem Sterling. Ungguttene hadde en enkel jobb med å sette ballen i det åpne målet.

Suarez hadde imidlertid også tid til en lekker soloprestasjon før hvilen. Liverpools tredje scoring for ettermiddagen ble skrudd elegant i mål fra 16 meters hold, og Liverpool-fansen ble sendt til himmels nok en gang.

Den andre omgangen ble en transportetappe for hjemmelaget. Cardiff reduserte riktignok med Jordon Mutch i det 57. minutt, men seieren var aldri truet.

– Vi spilte en veldig god første omgang. Det er for tidlig å si om vi kan vinne tittelen. Det som er viktig, er at vi fortsetter å jobbe hardt inn mot neste kamp, sier Suarez til BBC.

På topp på julaften?

Til det var kaptein Suarez og resten av Liverpool-laget alt for suverene.

Luiz Suarez jubler sammen med Jordan Henderson etter sin andre scoring for ettermiddagen. Foto: NTB scanpix

Kontrastene til fjorårsesongens utgave av uruguayaneren kunne knapt vært større. Da ønsket han seg vekk fra klubben. Oppholdet i Beatles-byen hadde vært preget rasismesaker, filming og biting. Årets fem første kamper så han fra tribunene, som følge av en karantene han pådro seg etter at han bet Branislav Ivanovic.Etter soningen var ferdig i slutten av september har ikke 26-åringen sett seg tilbake, og denne uken signerte Premier Leagues store formspiller ny kontrakt med Liverpool.

Den ble markert med to ny nettkjenninger i ettermiddag. 3-1-seieren over Cardiff fører Liverpool til topps på tabellen, ett poeng foran Arsenal, som tar imot Chelsea på Emirates lille julaften.

Beste målsnitt for toppscorerne i Premier League:

1. Luis Suarez 19 mål i 2013/14. Snitt på 1,58 (foreløpig)

2. Cristiano Ronaldo 31 mål i 2007/08. Snitt på 0,91

3. Andy Cole 34 mål i 1993/94. Snitt på 0,85

4. Kevin Phillips 30 mål i 1999/00. Snitt på 0,83

5. Alan Shearer 34 mål i 1994/95. Snitt på 0,81

6. Robin van Persie 30 mål i 2011/12. Snitt på 0,79