ALFHEIM: – Vi har lært litt av fjorårssesongen og forbedret det som ikke var bra da. Jeg føler vi er blitt et bedre kollektiv. Det er litt enklere å spille i år, og vi har større selvtillit, konstaterer Ødegaard til iTromsø.

På to kamper, hjemme mot Start og borte mot Odd, har «Gutan» holdt buret rent. Og mot Molde borte ble det med en baklengs.

– Før sesongen var målsettingen å klare å holde nullen ti ganger, og nå har vi startet med to av tre. Men jeg fokuserer ikke mye på dette. Ti ganger vil være ganske bra, men det hadde ikke gjort noe om det ble enda flere, sier Kongshavn til iTromsø.

– Så du justerer ikke målsettingen på direkten?

– Holder vi buret rent i ti kamper, vil vi prøve å klare flere uansett. Jeg legger ikke inn årene av den grunn, smiler bergenseren.

– Kritisk til meg selv

I fjor hadde Kongshavn en svært skadepreget sesong. Fasit ble ni baklengs på 197 minutter. Magnar Ødegaard spilte mye, men fikk en del kritikk. TIL-skuta var til tider lekk.

– Kritikk blir det når det er mye baklengsmål. Jeg bryr meg egentlig lite om hva dere skriver, og vet selv når jeg har gjort det dårlig eller bra. Jeg analyserer selv og er kritisk mot meg selv, sier Ødegaard.

Det er selvfølgelig tidlig å se noen klare tendenser ennå, men faktum er i alle fall at både Ødegaard og Kongshavn ligger høyt oppe på de fleste spillerbørser.

Odds Olivier Occéan (hvitt) i duell med Tromsøs Magnar Ødegaard i eliteseriekampen mellom Odd og Tromsø på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Litt av æren skal også trener Bård Flovik ha.

– Bård er en utrolig dyktig trener som vet hva han holder på med. Han er flink til å legge kampplaner og til å se hva vi må forbedre. Jeg kjenner ham godt fra tidligere og har alltid hatt sansen for Bård, sier Ødegaard.

Flovik roser treningsjobben som både Kongshavn og Ødegaard har gjort foran årets sesong. Han understreker at begge to er unge, Ødegaard er fortsatt 22, mens Kongshavn er fylt 25 år.

– Det er hyggelig for Magnar at han får vist hele Fotball-Norge at han er en bra stopper. Han har et stort potensial og kan bli enda bedre, sier Flovik.

– Det er Gudmund og støtteapparatet rundt ham sin fortjeneste at han er tilbake for fullt. Mot Odd tok han mange gode avgjørelser, som for eksempel å ikke ruse ut i feltet, sier treneren.

Defensiv stabilitet

I neste kamp har «Gutan» Strømsgodset hjemme. Og da forventer publikum at TIL også skaper en del fremover – og viser at man kan føre kamper.

– Vi er i utvikling, har spilt mange kamper før i vinter også og kommer til å fortsette angripe. Men vi har også et defensivt fokus. Slipper vi inn ett-to mål, må vi score to-tre selv, så vi må ha en defensiv stabilitet. Vi ønsker å score mål og vinne. Da må vi ha flere strenger å spille på. Vi tar det steg for steg, sier Flovik.