Den mangeårige TIL-spilleren fra Ringvassøy spilte en sentral rolle da Brann i går vant sin første kamp i eliteseriecomebacket.

Etter 59 minutter i søndagens kamp mot Aalesund banket 25-åringen inn utligningen, før Azar Karadas avgjorde for rødtrøyene etter 83 minutter.

— Det er klart at det var artig. Det er ikke tvil om det. Det er en ferdighet jeg har, å komme i farlige posisjoner, sier Johansen til iTromsø dagen derpå.

— Vil skape overskrifter

Før gårdagens kamp hadde Remi Johansen kun spilt ti minutter i Branns to første kamper.

Det fikk Nettavisens fotballekspert Joacim Jönsson til å føre opp Johansen på en fem mann lang liste over flopper i årets eliteserie. Den ferske Brann-spilleren har hørt om listen.

— Det er det der dere journalister får betalt for. Det er å si meningene sine. Noe utenom det har jeg ikke noe å si, kommenterer han.

- Hvordan oppleves det å bli betegnet som en flopp etter to serierunder i ny klubb?

— De er ute etter å skape overskrifter og få folk til å lese. Folk vil lese om floppene i eliteserien uansett hvor mange kamper som er spilt, sier Johansen.

Revansjelysten

Han har et avslappet forhold til et flopp-stempel og eventuelt det å slå tilbake mot slik karakteristikker.

— Det får være opp til dere å bedømme. Jeg vil bare spille gode kamper og at jeg vil være med å bidra. Det er det som faktisk betyr noe.

Scoringen i går var Johansens 21. scoring på 145 kamper i eliteserien. Men fjorårets tre mål på 26 kamper for TIL har han svært lyst til å overgå.

— I fjor var det egentlig ikke så veldig mye jeg var fornøyd med. Jeg synes kanskje det var min svakeste sesong som toppfotballspiller, sier 25-åringen åpenhjertig.

— Det er klart at jeg ikke var helt fornøyd med uttellingen. Det sier seg selv, fastslår han.

Optimist

Nå tror han på en god sesong både for Brann og hans tidligere klubb TIL.

— Vi har møtt god motstand og fått med oss poeng i alle kampene til nå, så det lover bra, sier Remi Johansen om Brann-starten.

- Og TIL?

— Jeg så litt for meg at TIL kom til å være sterk i år, at de kom til å være vanskelig å bryte ned. Det virker som de har bra struktur i det de gjør. Hadde det vært opp til meg får TIL gjøre det kjempebra i år, bare de kommer bak oss på tabellen, sier Remi Johansen.

Joacim Jönsson har ikke besvart iTromsøs henvendelser i dag.