Det meste i Norge er nytt og fremmed for Branns nysignering fra Costa Rica, men at Azar Karadas er bortimot uslåelig i luften, har han allerede klart for seg. Søndag mot Aalesund serverte Vega en perfekt corner på hodet til nettopp Karadas, som sistnevnte headet i mål til 1–2 for Brann.

Nå tror Vega han og Karadas kan utgjøre et effektivt partnerskap på banen for Brann fremover.

— Jeg tror det kan bli flere mål fra oss to. Når han er på banen vet vi andre at han sannsynligvis vinner i luften hvis vi slår innlegg på ham, sier Vega. Han hadde følgende plan da han fikk sin Brann-debut som innbytter i det 73. minutt.

Øvd mye på frispark

— Planen var å gi ballen til Steffen (Lie Skålevik), og så når Azar (Karadas) kom innpå, visste jeg at han er en veldig god spiller i luften. Det handlet bare om å treffe med ballen på hans hode.

Like før Karadas scoret var Vega nær ved å servere en annen scoring. Frisparket han slo inn i boksen fra 40–45 meter var bortimot perfekt i det farlige området mellom spillerne og keeper, og kaptein Vadim Demidov headet ballen i lengste hjørne. Men Branns hodesterke menn var noen få centimeter i offside og målet ble annullert.

Lars Arne Nilsens bytter slo til og sørget for seier mot Aalesund søndag kveld. Foto: NTB Scanpix

Vega svarer slik på spørsmål om dødballer er en spesialitet for ham.

— Jeg har øvd mye. Det er jobben min, så jeg må det. Det er bare trening som skal til, sier Vega.

- Vega var farlig hele tiden!

Brann-trener Lars Arne Nilsen sier han var helt usikker på hva han ville få fra Vega da han satte costaricaneren innpå.

– Vega var farlig hele tiden! Det var kjekt å se. Siden han bare har trent med oss, slapp vi ham innpå uten helt å vite hva vi ville få. Det er klart vi ser at han har noe på trening, men han kommer fra en annen fotballkultur og er en spesiell spillertype. Men han leverte med en gang, sier treneren.

Nilsen kan i det hele tatt knapt få rost sin nye spiller nok.

– Jeg synes han var veldig frisk. Han slo gode dødballer og jobbet godt. Som spiller er han rask og kvikk og han tør å utfordre. Vi trenger en som ham, som er god én mot én.

Har ingen posisjon

Vega selv håper nå å få starte neste kamp som er hjemme mot Bodø/Glimt, men svarer korrekt at det er opp til treneren om det blir noe av. Hvor han kan spille på banen, har Vega et ganske åpent forhold til. Men det er klart at 23-åringen er mer offensiv enn defensiv.

— Jeg har ikke en posisjon. Jeg liker å spille til høyre, venstre eller i midten. Alt etter hvor treneren vil ha meg, sier Vega.

Sett disse sakene?

Ukens Brann-podkast er historisk: For første gang er tema en Brann-seier i eliteserien. Hør podkasten i iTunes her. Eller klikk i videovinduet under: