ALFHEIM: Ondrasek har vært solid i vårsesongen for TIL. Han har scoret fem mål og har fire assists på 12 kamper. Etter det iTromsø kjenner til har klubber fra Russland, Belgia, Italia, England og Hellas vist interesse for tsjekkeren.

Det mange beilere nå vet, er at man kan få spissen rimelig, fordi han bare har et halvt år igjen av kontrakten.

– Zdenek er den spilleren som det historisk sett har vært mest spørsmål rundt fra agenter per mail og så videre. Det har ikke minsket den siste tiden. Men det foreligger ingen konkret henvendelse til klubben om Zdenek per nå. Det som har kommet er agenthenvendelser og spørsmål, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen til iTromsø.

Tyskland og England

Om TIL skal få en overgangssum, må det skje i sommer. Verken Johansen eller Ondrasek vil spekulere i om det kommer bud.

TILBAKE: For noen dager fikk Ondrasek undersøkt kneet sitt hos en lege i Slovakia. – Kneet er bra. Det var nesten som hun lurte på hva jeg gjorde der, sier Ondrasek. Foto: Øyvind Sivertsen

Men tsjekkeren innrømmer at han har drømmer.– Da jeg var liten, ville jeg spille for Sparta Praha. Jeg skulle gjerne vært nærmere familien, men de er glad for at jeg spiller på et høyt nivå her. Den tyske ligaen er bra og så er selvfølgelig England den beste og hardeste, sier Ondrasek.

Hans agent, Emil Kovarovic, svarer slik på spørsmål om han tror på bud i sommer:

– Det kommer an på Tromsø.

– Hvordan da?

– De vil ha kompensasjon for ham. Er den for høy, må man vente til vinteren, konkluderer Kovarovic.

Kartlegger spisser

iTromsø har tidligere skrevet at Sheffield United har sett Ondrasek i aksjon i kampen mot Mjøndalen.

For TIL er det klassisk sportslig vurdering opp mot økonomisk gevinst, som må gjøres dersom bruddet tikker inn på Alfheim.

For TIL er forberedt på at tsjekkeren kan forsvinne.

– Vi har gjort et kartleggingsarbeid over tid, men noen er ute av bildet så vi må hele tiden finne nye caser. Vi har noen vi følger og så handler det om timing, økonomi og om han ønsker å komme til Tromsø, sier Johansen.

Nylig ble det kjent at TIL ikke klarte å komme til enighet med Remi Johansen om ny kontrakt. At Ondrasek forlenger, er enda mindre sannsynlig.

– Det er liten sannsynlighet for at han forlenger. Han har er godt forhold til klubben og en god posisjon i Tromsø nå, så det ligger ikke noen trivselsgreier bak. Det handler mer om økonomi og slike ting, sier Johansen.

– Alle snakker om når jeg skal dra, men at jeg forlenger kan også selvfølgelig skje. Det har ikke vært så mye snakk om det i det siste, sier Ondrasek.

For et drøyt år siden var prislappen 1 million euro. Den er betydelig lavere nå.

– Med et halvt år igjen er det utenkelig å få en slik sum, innrømmer Johansen.

– For meg er det viktigste at tilbudet er godt for TIL og meg også. Som jeg har sagt før: Jeg tenker ikke på dette før det er noe konkret på bordet, sier Ondrasek.