ALFHEIM: Det er nå en liten fotballpause i eliteserien. TILs neste kamp er borte mot Strømsgodset 21. juni. Kanskje er det litt synd, for etter en skrekkelig start har det formmessig vært markant fremgang i det siste.

Slik vurderer vi prestasjonene etter 12 serierunder og to cupkamper (karakterskala 1-6):

Pål Vestly Heigre 5

Har vært en åpenbaring etter at han fikk sjansen, med utrolige refleksredninger mot Rosenborg og Molde. Litt trekk for avgjørende baklengs mot Senja og corneren som ga Odd 2-2. ## Benny Lekström 1

Benny Lekström

Marerittsesong så langt. Har gjort flere tabber som kostet TIL poeng. Mistet keeperplassen.

Gudmund Kongshavn 2

Rakk å vise seg fram positivt i 70 minutter mot Mjøndalen, men så gikk rullegardinen ned. Ni baklengsmål mot Mjøndalen og Vålerenga før han ble skadet tidlig i kampen Glimt. Blytung start i TIL.

Hans Norbye 3

Var svak i de første kampene, men i likhet med laget har karasjokingen kommet seg veldig.

Magnar Ødegaard 3

Litt det samme som Norbye. Rotete start på sesongen, men har spilt seg opp.

Simen Wangberg 4

Simen Wangberg var naturligvis veldig fornøyd etter seieren mot Molde (Arkivfoto). Foto: NTB Scanpix

Noe variabel innledning på sesongen, men har vært en bauta i de siste kampene. Stanger unna innlegg og er den kapteinstypen han skal være.

Henrik Gjesdal 1

I de få kampene han har spilt, har han ikke vært god. Virker å være langt unna en startplass etter den famøse kampen på Senja.

Kent-Are Antonsen 3

Virket litt tung i starten av sesongen. Plaget av småskader? Opptur i det siste, som ble kronet med scoring mot Molde. Men måtte, typisk nok, ut med skade.

Lasse Nilsen 3

Stort potensial, men varierende prestasjoner: Skuffende mot Senja, men solid i seieren mot Molde.

Magnus Andersen 4

Sa før sesongen at han skulle prege eliteserien. Det har han ikke gjort, men klar fremgang i det siste. Fire seriemål på 12 kamper er OK.

Remi Johansen 3

Man får ikke det beste ut av Remi i den «sittende» midtbanerollen, men han gjør likevel en grei jobb. Mål— og assisttørke.

Gjermund Åsen 5

MER JUBEL? Gjermund Åsen feirer målet mot Lillestrøm sist helg. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Har vært TILs klart beste i store deler av sesongen. Kreativ og gode avslutninger. Står med fem målpoeng (2/3) i eliteserien.

Thomas Drage 2

En liten gåte. I 2011-sesongen hadde han 15 målpoeng. Har bare startet to seriekamper i år og virker å ha lav selvtillit.

Jonas Johansen 2

Slet med skade på forsesongen. Kommer liksom ikke ordentlig i gang med sesongen. Burde fått flere sjanser.

Christian Landu-Landu 5

Christian Landu Landu (t.v) og Pål Vestly Heigre får begge 5 på børsen. Foto: Stig Nilssen

Tre kamper (mot topplag) — ingen tap. Det er ikke tilfeldig. Tilfører laget en ny, krigersk dimensjon. Men skadeplaget og kjedelig start på TIL-karrieren.

Marcus Hansson 3

Ingen drømmestart for svensken i TIL. Virket å slite med tempoet i den defensive midtbanerollen. Men god i «tierrollen» mot Molde.

Morten Moldskred 3

En grei mann å ha i troppen. Anvendelig og gjør en jobb. Forlenger karrieren i ny rolle som back?

Mikael Norø Ingebrigtsen 4

Årets funn i TIL. Scoret i debuten fra start mot Aalesund og fulgte opp med en rekke gode kamper. Litt fallende kurve i det siste.

Zdenek Ondrasek 5

Zdenek Ondrasek har markert seg i eliteseriereturen. Foto: Øyvind Sivertsen

Etter en skuffende start på sesongen, løsnet det veldig. Har ni målpoeng og kriger bra på topp.Lars-Gunnar Johnsen, Runar Espejord, Fredrik Michalsen, Jostein Gundersen, William Frantzen og har ikke spilt nok til å bli vurdert.