I dag slo en av de utskjelte "Gutan", Marcus Hansson, tilbake i en fremskutt midtbanerolle. Svensken skaffet først TIL et straffespark som Zdenek Ondrasek misset på, før han på utsøkt vis scoret 2-0-scoringen som for alvor ga laget håp om en etterlengtet hjemmeseier. TILs mål nummer 1000 i Tippeligaen.

På spørsmål om hvordan det var å se Hansson slå tilbake mot kritikk blant annet i sosiale medier, svarer TIL-trener Nilsen slik:

— Jeg er ikke så opptatt av hvem som kritiserer spillerne mine og meg selv. Jeg er opptatt av at vi jobber hardt på feltet og konsentrerer oss om inngangen til kampene. Vi liker den engelske supporterkulturen hvor man tar vare på spillerne, spesielt når det ikke går så bra.

Bruker ikke energi på det

Hansson selv bedyrer at han ikke har lagt merke til kritikken utenfra.

— Det er ikke noe som jeg har lest eller bryr meg om. Jeg tar feedbacken som jeg får av trenerne, sier Hansson til itromso.no før han legger til:

— Man får kritikk når man ikke vinner fotballkamper. Men jeg har ikke brukt energi på det.

— Spiller for der jeg får beskjed om

Den tidligere Gefle-kapteinen vil ikke si noe om hvor han foretrekker den fremskutte midtbanerollen han spilte i i dag. Tidligere har svensken spilt en defensiv rolle.

— Det er samme. Jeg forsøker å gjøre det jeg får fra Steinar og Bård (Flovik). Hvor de vil plassere meg på banen er opp til dem, sier Hansson.

— Jeg skjønner spørsmålet. Men vi ser ikke helt slik på det. Spillerne må kunne ta flere roller, også i en og samme kamp, sier Steinar Nilsen på spørsmål om Hanssons beste posisjon.

— Ville han startet kampen om Gjermund Åsen hadde vært spilleklar?

— Du kan spørre meg om det hele dagen. Det får du aldri svar på, sier en smilende og smørblid Steinar Nilsen.