ALFHEIM: Ondrasek har slitt med en skade i kneet siden før cupoppgjøret mot Senja for en måned siden. Trass i smertene har han spilt igjennom flere kamper, og har prestert meget godt og notert seg for både mål og målgivende pasninger.

– Jeg kjenner ikke kneskaden når jeg trener, men derimot mer utenom trening. Ser jeg på TV, og strekker ut beina er ikke alt helt bra. Jeg vet ikke om det er fordi det er slitent eller noe annet, sier Ondrasek.

Slovakisk

Han avslører at bilder av kneet som nylig er tatt viser at det ikke er noe galt, men skal i etterkant av Molde-kampen reise hjem til Tsjekkia for å få eksperthjelp.

– Da kommer jeg til å ta turen over grensa til Bratislava i Slovakia for å besøke legen som i fjor sørget for at jeg raskere ble frisk etter tåskaden. Hun ga meg blant annet en spesiell beskyttelse for tåa som gjorde at den kjappere ble bra.

Og legen er ingen hvem som helst ifølge Ondrasek. Denisa Hertl har tidligere bodd i London og behandlet blant annet Chelsea-spillere.

– Hun har mange spillere på det tsjekkiske landslaget. Også Liverpools slovakiske midtstopper Martin Skrtel tar turen innom etter hver sesong hos henne. Hun er en skikkelig spesialist som kan hjelpe til med spørsmål nesten som en mirakeldoktor. Jeg ringer henne dersom det er noe spesielt, og var blant annet i kontakt med henne i forkant av cupkampen mot Senja, sier Ondrasek til iTromsø.

Ondrasek deltok bare på starten av gårsdagens trening, og gikk av før spillesekvensene startet med en kjenning på baksiden av det ene låret.

– Jeg skal være med for fullt i morgen. I morges kjente jeg at alt ikke var helt bra, så da er det tryggest å være på den sikre siden, sa Ondrasek etter gårsdagens trening. Men har forsikret at det ikke er noen fare for morgendagens oppgjør mot Molde.

– Det er hundre prosent sikkert at jeg spiller den kampen, slår han fast.

Lanserer «halve laget»

Dersom Ondrasek mot formodning ikke skulle spille har TIL ifølge trener Steinar Nilsen flere muligheter.

– Det er mange spillere som kan bekle en rolle på topp. Om Zdenek er ute, kan det hende vi spiller med to spisser. Det er ikke et problem. Vi ser bare løsninger, sier Nilsen.

– Jonas Johansen spilte på topp i fjor, du har Runar Espejord og kanskje til og med Marcus Hansson?

– Ja, og Magnus Andersen. Jeg kan velge en haug med folk. Morten Moldskred, Remi Johansen, Lasse Nilsen, ramser Nilsen opp.