FREDRIKSTAD (bt.no): Situasjonen som fikk Brann-hjertene til å stanse, oppsto etter 67 minutter. Et FFK-skudd endret retning i kroppen til Lars Grorud, og med retning nettmaskene.

Men Piotr Leciejewski fikk kastet opp ene armen, og reddet på glimrende vis. Fire minutter senere tok Brann ledelsen, og så seg aldri tilbake.

— Piotr hadde full kontroll på den. Greit at han fikk en "børsredning", han hadde jo så lite ellers å gjøre baki der, gliser Grorud.

Fra spøk til alvor:

— Jeg takket Piotr fem ganger etter den der, altså. Jeg var virkelig redd for at den skulle gå inn. Heldigvis gjorde den ikke det, det hadde vært j... surt, sier Grorud til bt.no.

- Gjør bare jobben min

Når han får se refleksredningen i reprise et par ganger, vil han se hvor fenomenal avvergingen var.

— Jeg så den så vidt på storskjermen. En fantastisk redning, sier midtstopperen.

Piotr Leciejewski har et standardsvar etter kamper der han blir avgjørende. Det kom han også med da bt.no viste til redningen.

- Jeg gjør bare jobben min, sier polakken.

- Grorud sier at han takker deg fem ganger for den?

— Jeg kan takke ham for gode inngripener i tidligere kamper, kommer det fra Leciejewski, som altså ble Brann-helt uten at kampen gikk til straffesparkkonkurranse.

- Norges beste publikum

Brann-spillerne feiret ellevilt med bortefansen på den ene kortsiden etter kampslutt.

— Det var helt fantastisk, sier Grorud, og får tydelig gåsehud bare han tenker på øyeblikket.

- Når du ser den gjengen der, bobler det skikkelig. Vi har Norges beste publikum, det er jeg sikker på, sier Lars Grorud.