Fredrikstad var med i kampen helt til Vidar Martinsens uheldige blokk sendte ballen i en bue over keeper Jon Masalin og i mål. Diego Guastavino ble kreditert scoringen, og Brann tok ledelsen. Målet ble avgjørende, og ekstra bittert for Fredrikstad – for bare minutter før hadde Amin Askar vært millimetere fra å gi vertene ledelsen. En ufattelig redning av Piotr Leciejewski, etter at Askars skudd gikk via Lars Grorud, sørget for at Brann holdt nullen.

— Det er typisk for den perioden vi er inne nå. Vår store sjanse ender i en superredning. Deres skudd på mål går inn via en forsvarer. Jeg er fryktelig skuffet, rett og slett lei meg, sier Tarik Elyounoussi.

Han mener det kun ble med nesten for FFKs del. Og det stemmer ganske godt. For Fredrikstad produserte relativt lite, og foran mål er rødbuksene fremdeles helt ufarlige.

Skal slå Sarpsborg

— Når du yter maks og blir straffet slik som dette er det som å få et slag midt i trynet. De får det første målet som er så viktig, sier Elyounoussi.

Han hevder allikevel at Fredrikstad er klare til å gi jernet allerede på mandag. Da venter nabo Sarpsborg på bortebane, og den kampen har ikke FFK råd til å tape.

- Vi har ikke tid til å deppe nå. Den kampen skal vi vinne. Vi trenger et mål, og en seier, for å komme over kneika. Vi har ikke sikret kontrakten ennå, og der oppe må vi levere, sier Elyounoussi.

Trener Tom Freddy Aune var langt nede etter tapet, men også han er klar på at Fredrikstad vil løfte seg igjen.

Aune: - Tøff periode

- Vi har jo ikke akkurat flyt om dagen da. Det er en jevnspilt kamp, og mye stillingskrig. De får uttelling, vi får ikke det. Det er små marginer, og det handler mye om selvtillit. Den siste tredjedelen av banen, der sliter vi, sier Aune oppriktig.

Han mener kampen ble spesielt vanskelig etter det første målet, for da kunne Brann kjøre kontringer på et FFK som måtte gå i angrep. Selv om treneren skryter av sin egen midtbane, vet han også at laget har ting å jobbe med.

— Enkeltspillerne våre må også skape resultater slik som deres beste gjør. De spiller med enorm selvtillit, og selv om vi faktisk viser fremgang holder det ikke helt inn. Dette er en tøff periode, og vi møter motgang. Vi får være lei oss i dag, og så må vi begynne å vinne igjen. Mot Sarpsborg må vi opp på nivå igjen, sier Tom Freddy Aune.